ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Κ.Μπρούνι: Επιστολή στήριξης προς τον Ζ.Ντεπαρντιέ

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός κατηγορείται ξανά για σεξουαλική παρενόχληση

Κ.Μπρούνι: Επιστολή στήριξης προς τον Ζ.Ντεπαρντιέ

Τρεις διάσημοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες, με επικεφαλής την Κάρλα Μπρούνι, εξέδωσαν κοινή επιστολή με την οποία εκφράζουν τη στήριξή τους στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός κατηγορείται ξανά για σεξουαλική παρενόχληση και η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί, μαζί με την Βρετανίδα ηθοποιό Σαρλότ Ράμπλινγκ, αλλά και την ηθοποιό Καρόλ Μπουκέ, αναφέρουν πως ο Ντεπαρτιέ είναι θύμα ενός «χειμάρρου μίσους».

Ο 74χρονος ηθοποιός έχει κατηγορηθεί από τουλάχιστον 12 γυναίκες για βιασμό ή και παρενόχληση, με τις ηθοποιούς να αναφέρουν στην επιστολή πως «δεν μπορούμε πλέον να παραμένουμε σιωπηλές μπροστά στο λιντσάρισμα που αντιμετωπίζει».

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro και αναφέρει επίσης πως ο Ντεπαρντιέ «δέχθηκε επίθεση σε πείσμα του τεκμηρίου αθωότητας από το οποίο θα είχε ωφεληθεί, όπως όλοι οι άλλοι, αν δεν ήταν ο γίγαντας του κινηματογράφου που είναι».

Στην επιστολή αναφέρουν επίσης ότι «όταν οι άνθρωποι επιτίθενται στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ με αυτόν τον τρόπο, επιτίθενται στην τέχνη. Η Γαλλία του χρωστάει τόσα πολλά.

Ο κινηματογράφος και το θέατρο δεν κάνουν χωρίς τη μοναδική και εξαιρετική προσωπικότητά του. Κανείς δεν μπορεί να σβήσει το ανεξίτηλο αποτύπωμα του έργου του στην εποχή μας».

Την περασμένη εβδομάδα ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι ο Ντεπαρντιέ έγινε στόχος «ανθρωποκυνηγητού», ενώ η οικογένειά του έκανε λόγο για «πρωτοφανή συνωμοσία».

Η τοποθέτηση του Μακρόν προκάλεσε αντιδράσεις ακτιβιστών που έκαναν λόγο για «προσβολή για όλες τις γυναίκες-θύματα σεξουαλικής βίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπουργός Πολιτισμού Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ δήλωσε ότι από τον Ντεπαρντιέ ενδέχεται να αφαιρεθεί το βραβείο του εθνικού τάγματος της λεγεώνας της τιμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.