ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο διάσημος κωμικός που συνελήφθη οκτώ φορές και είχε το παρατσούκλι «ο βρωμόστομος»

Το άδοξο τέλος του

Ο διάσημος κωμικός που συνελήφθη οκτώ φορές και είχε το παρατσούκλι «ο βρωμόστομος»

Το σύγχρονο αμερικανικό κοινό είναι συνηθισμένο σε κωμικούς που λένε και κάνουν σχεδόν τα πάντα για να ξεπεράσουν τα όρια αυτού που θεωρείται αποδεκτό να πουν δημόσια.

Οι σημερινοί κωμικοί οφείλουν σε μεγάλο βαθμό αυτόν τον μεγάλο βαθμό ελευθερίας στον πρωτοπόρο της κωμωδίας Λένι Μπρους, ο οποίος αντιμετώπισε πολλαπλές διώξεις που τον κατηγορούσαν για απρέπεια και άσεμνο χαρακτήρα, και καταδικάστηκε σε μια δίκη που δημοσιοποιήθηκε ευρέως το 1964.
Κατά τη διάρκεια της προκλητικής του σταδιοδρομίας, ο Μπρους συγκέντρωσε ένα καλό βιογραφικό. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός ως Λένι ο βρωμόστομος.

Το 1961, ο Μπρους κατηγορήθηκε για παραβίαση του νόμου περί αισχρότητας της Καλιφόρνια στο Jazz Workshop του Σαν Φρανσίσκο. Κατηγορήθηκε για κατοχή ναρκωτικών στη Φιλαδέλφεια και το Λος Άντζελες και συνελήφθη στη σκηνή στο Σικάγο.

Μετά από μια αμφιλεγόμενη πορεία στη λέσχη του Peter Cook του Λονδίνου, το Establishment, το 1962, του απαγορεύτηκε να επιστρέψει στην Αγγλία για χάρη «δημόσιου συμφέροντος». Συνελήφθη πολλές ακόμη φορές.

Το 1964, ο Μπρους, μαζί με δύο ιδιοκτήτες κλαμπ, συνελήφθη μετά από ένα βίαιο σκηνικό.

Ο Μπρους προέβλεψε το μέλλον λέγοντας: «Αν με καταδικάσουν στη Νέα Υόρκη, την πιο ελεύθερη πόλη στον κόσμο, αυτό θα είναι το τέλος της καριέρας μου». Από πολλές απόψεις, αυτό ουσιαστικά, οδήγησε στο τέλος.

Μετά από τόσες συλλήψεις, ο Μπρους ήταν ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση. Για να επιδεινώσει την κατάσταση, ο Μπρους μπήκε στη μαύρη λίστα από πολλά κλαμπ. Η σύλληψη του 1964 στη Νέα Υόρκη τον λύγισε.

Μετά από αυτό, η χρήση ναρκωτικών (ειδικά ηρωίνης) του Μπρους αυξήθηκε σημαντικά.

Ο Μπρους πέθανε το 1966 στο σπίτι του στο Χόλιγουντ Χιλς σε ηλικία 40 ετών. Η αιτία θανάτου του αναφέρθηκε ως «οξεία δηλητηρίαση από μορφίνη που προκλήθηκε από τυχαία υπερβολική δόση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.