ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι παράξενες φοβίες των διάσημων: Από δελφίνια, μέχρι αριθμούς και… κουμπιά!

Ορισμένες φοβίες είναι πιο ιδιαίτερες

Οι παράξενες φοβίες των διάσημων: Από δελφίνια, μέχρι αριθμούς και… κουμπιά!

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα γνωστό σε κάθε άνθρωπο, με ορισμένες φοβίες, ωστόσο, να είναι πιο… ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες από άλλες.

Αν και η φήμη και τα πλούτη μπορούν να απαλλάξουν ένα άτομο από μερικές δυσκολίες της ζωής, πολλά διάσημα πρόσωπα φαίνεται να πέφτουν θύματα ασυνήθιστων φοβιών.

Η Τάιρα Μπανκς φοβάται τα δελφίνια, έχει δηλαδή δελφινοφοβία, η οποία εκδηλώνεται ως επαναλαμβανόμενος εφιάλτης.

Από την άλλη, ο Στίβεν Κινγκ, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τους περισσότερους εφιάλτες από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο στον πλανήτη όπως σημειώνει ο Independent, φοβάται τον αριθμό 13.

«Όταν γράφω, δε θα σταματήσω ποτέ τη δουλειά μου αν ο αριθμός της σελίδας είναι 13 ή πολλαπλάσιο του 13», είχε πει κάποτε. «Θα συνεχίσω να πληκτρολογώ μέχρι να φτάσω σε έναν ασφαλή αριθμό», πρόσθεσε.

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ φοβόταν τα κοτόπουλα αλλά και τα αυγά, ενώ ο Τζόνι Ντεπ φοβάται τους κλόουν.

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν, που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες «Home Alone» πάσχει από αγοραφοβία, ενώ ο Σαλβαδόρ Νταλί είχε μια έντονη φοβία για τα έντομα και τα ζωύφια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απίστευτη μοιάζει και η φοβία του Στιβ Τζομπς, του εκλιπόντα συνιδρυτή της Apple, ο οποίος έπασχε από φόβο για τα κουμπιά, με αποτέλεσμα τόσο την χαρακτηριστική του εμφάνιση με το ζιβάγκο όσο και – αν πιστέψουμε τον μηχανικό σχεδιασμού Abraham Faraq – το ποντίκι χωρίς κουμπιά που θα γινόταν βασικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό των υπολογιστών του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.