ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέθανε ο σύζυγος της παρουσιάστριας Κέιτ Γκαραγουέι – Είχε νοσήσει με κορωνοϊό και δεν επανήλθε ποτέ (φώτο)

Ήταν ένας από τους μακροβιότερους ασθενείς του Ηνωμένου Βασιλείου με κορωνοϊό

Πέθανε ο σύζυγος της παρουσιάστριας Κέιτ Γκαραγουέι – Είχε νοσήσει με κορωνοϊό και δεν επανήλθε ποτέ (φώτο)

Μετά από χρόνια μάχη με τον κορωνοϊό ο Ντέρεκ Ντράπερ, ο σύζυγος της Βρετανίδας δημοσιογράφου Κέιτ Γκαραγουέι «έφυγε» από την ζωή.

Ο 56χρονος, πρώην πολιτικός σύμβουλος, λέγεται ότι ήταν ένας από τους μακροβιότερους ασθενείς του Ηνωμένου Βασιλείου με κορωνοϊό, καθώς πέρασε 13 μήνες στο νοσοκομείο μετά την προσβολή του από τον ιό στις αρχές της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020. Είχε εκτεταμένες βλάβες στα όργανά του και χρειαζόταν καθημερινή φροντίδα.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε η δημοσιογράφος στον λογαριασμό της στο Instagram, λέγοντας πως ο «αγαπημένος της σύζυγος» πέθανε και πως «κρατούσε το χέρι του τις τελευταίες του ώρες».

«Με λύπη μου πρέπει να σας πω ότι ο αγαπημένος μου σύζυγος Ντέρεκ απεβίωσε. Όπως κάποιοι από εσάς ίσως γνωρίζετε, ήταν βαριά άρρωστος μετά από καρδιακή ανακοπή στις αρχές Δεκεμβρίου, η οποία, λόγω της βλάβης που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό τον Μάρτιο του 2020, οδήγησε σε περαιτέρω επιπλοκές.

Ο Ντέρεκ περιβαλλόταν από την οικογένειά του τις τελευταίες ημέρες του και εγώ ήμουν στο πλευρό του κρατώντας το χέρι του τις τελευταίες ώρες και όταν πέθανε.

Έχω πολύ περισσότερα να πω και φυσικά θα το κάνω εν ευθέτω χρόνω, αλλά προς το παρόν θέλω απλώς να ευχαριστήσω όλες τις ιατρικές ομάδες που αγωνίστηκαν τόσο σκληρά για να τον σώσουν και να κάνουν τις τελευταίες του στιγμές όσο το δυνατόν πιο άνετες και αξιοπρεπείς.

Στέλνω τόση αγάπη και ευχαριστώ σε όλους εσάς που τόσο γενναιόδωρα δώσατε στην οικογένειά μας τόση υποστήριξη. Αναπαύσου ήρεμα και ειρηνικά τώρα, Ντέρεκ, αγάπη μου, ήμουν τόσο τυχερή που σε είχα στη ζωή μου» ανέφερε στην ανάρτησή της.

Ο Ντέρεκ Ντράπερ υπέστη καρδιακή προσβολή, με τους συμπρωταγωνιστές της δημοσιογράφου να της προσφέρουν μηνύματα συμπαράστασης στην εκπομπή «Good Morning Britain».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2005 και έχει δύο παιδιά. Γιόρτασαν την 18η επέτειό τους τον Σεπτέμβριο, με την Γκαραγουέι να γράφει στο Instagram πως ήταν «τόσο χαρούμενη» που ο σύζυγός της είναι ζωντανός για να το δει.

Λίγες ημέρες αργότερα δημοσίευσε το βιβλίο της «The Strength Of Love: Embracing An Uncertain Future With Resilience And Optimism» (Αγκαλιάζοντας ένα αβέβαιο μέλλον με ανθεκτικότητα και αισιοδοξία), εξιστορώντας την ανατροπή της ζωής της όταν ο σύζυγός της αρρώστησε.

«Είναι ένας συνεχής κύκλος αγάπης και απώλειας, ευγνωμοσύνης για την επιβίωση και θλίψης για ό,τι έχει χαθεί» είπε.

«Αυτό το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του πώς μαθαίνω να βρίσκω αγάπη και δύναμη για να βοηθήσω την οικογένειά μου να ευημερήσει και ελπίζω ότι αυτά που έμαθα θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις δικές σας προκλήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γκαραγουέι έκανε επίσης δύο ντοκιμαντέρ για τη μάχη για την υγεία του συζύγου της και τη φροντίδα του, κερδίζοντας στα Εθνικά Τηλεοπτικά Βραβεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.