'Οσοι βιάζονται να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία να έχουν υπ'όψιν τους ότι στη Τουρκία «ξύνονται» γιατί θεωρούν ότι «μας έχουν»...

Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Μαρία Σολωμού: «Δεν μπορούμε να λέμε τόσο απλά “σήκωσα χέρι”»

Η γνωστή ηθοποιός σχολίασε τη δήλωση της Μ.Σολωμού «έχω σηκώσει χέρι στον σύντροφο μου»

Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Μαρία Σολωμού: «Δεν μπορούμε να λέμε τόσο απλά “σήκωσα χέρι”»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου τοποθετήθηκε σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίας Σολωμού, η οποία αποκάλυψε μέσα από το podcast της ότι στο παρελθόν είχε σηκώσει χέρι σε σύντροφό της.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στη δυσκολία που συχνά αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στο να εκφράσουν με σαφήνεια τις σκέψεις τους, τονίζοντας ότι πολλές φορές τα λόγια τους δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως τις πραγματικές τους απόψεις.

Μιλώντας σε εκπομπή η Αναστασοπούλου ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να κρίνει τη συνάδελφό της, ωστόσο επισήμανε ότι τέτοιες δηλώσεις πρέπει να γίνονται με μεγαλύτερη προσοχή.

«Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ετοιμόλογοι. Πολλές φορές, λέμε πράγματα που αργότερα σκεφτόμαστε ότι θα θέλαμε να τα είχαμε διατυπώσει διαφορετικά. Προσωπικά, είμαι αυθόρμητη και συχνά δυσκολεύομαι να εκφράσω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι, με τρόπο που να θεωρείται πρέπων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρότι απέφυγε να ασκήσει αυστηρή κριτική, τόνισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε επιπόλαια για περιστατικά βίας.

«Δεν είναι σωστό να λέμε τόσο απλά “σήκωσα χέρι”, αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω τη Μαρία Σολωμού», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Παύλου Κοντογιαννίδη, ο οποίος είχε δηλώσει πως «όλοι οι άνδρες, όσο και αν το παίζουν φεμινιστές, είναι σοβινιστικά γουρούνια», η Αναστασοπούλου βρήκε ενδιαφέρουσα την τοποθέτησή του.

Τον ευχαρίστησε για την ειλικρίνειά του, αναφέροντας πως και η ίδια έχει γνωρίσει άνδρες με τέτοιες αντιλήψεις.

«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η άποψή του. Λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια και τον εκτιμώ γι’ αυτό. Δυστυχώς, κι εγώ έχω συναντήσει πολλούς άνδρες με σοβινιστικές απόψεις», σχολίασε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα του #MeToo και στη σημασία της αποκάλυψης της αλήθειας, ανεξάρτητα από το εάν κάποιος έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Όπως τόνισε, αρκετοί άνθρωποι δυσκολεύονται να μιλήσουν λόγω της ψυχολογικής πίεσης που δέχονται, όμως ο καθένας πρέπει να μιλά όταν νιώσει έτοιμος.

«Η αλήθεια πρέπει να ακούγεται, είτε πιστεύεις στο δικαστικό σύστημα είτε όχι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να μιλήσουν, γιατί δέχονται ψυχολογική καταπίεση. Το σημαντικό είναι να μιλάει κανείς όταν νιώσει ότι έχει τη δύναμη να το κάνει», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.