
Ο Άρης Δαβαράκης παίρνει θέση για την ένταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα, επισημαίνοντας ότι η κοινή τους καλλιτεχνική διαδρομή είναι τόσο βαθιά, ώστε οι δυο τους δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν ως ξεχωριστές καλλιτεχνικές οντότητες.
Όπως σημειώνει, η Βίσση και ο Καρβέλας λειτουργούν εδώ και δεκαετίες σαν ένα ενιαίο καλλιτεχνικό σχήμα, με εκατοντάδες τραγούδια και μια σχέση που έχει διαμορφώσει μεγάλο μέρος της ελληνικής μουσικής σκηνής. Για τον ίδιο, η απομάκρυνση της τραγουδίστριας από το ρεπερτόριο του Ν.Καρβέλα θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα και για τους δύο.
Ο στιχουργός αναφέρεται, μάλιστα, στην περσινή κοινή τους εμφάνιση στο Καλλιμάρμαρο, όπου οι δύο καλλιτέχνες εμφανίστηκαν μαζί και μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο ένας για τον άλλον. Θεωρεί, επομένως, ότι η σημερινή κατάσταση αποτελεί μια απότομη αλλαγή σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζαν μέχρι πρόσφατα.
Παράλληλα, ασκεί έντονη κριτική στις νέες συνθήκες που, όπως υποστηρίζει, έχουν διαμορφωθεί γύρω από την Άννα Βίσση, μιλώντας για την επιρροή ενός ιδιαίτερα εύπορου κοινωνικού κύκλου και για υπερβολές που συνδέονται με μεγάλα χρηματικά ποσά.
«Μισός αιώνας καλλιτεχνικής και ανθρώπινης συνύπαρξης δεν μπορεί να διαγράφεται μέσα σε μια νύχτα», είναι ουσιαστικά το μήνυμα του Άρη Δαβαράκη, ο οποίος εκφράζει τον φόβο ότι η σύγκρουση μπορεί τελικά να έχει κόστος και για τις δύο πλευρές.
Κλείνοντας, αφήνει αιχμές για την οικογένεια Κούστα, εκτιμώντας πως η εμπλοκή της στη συγκεκριμένη κατάσταση θα μπορούσε, αν δεν υπάρξει προσοχή από τους δύο καλλιτέχνες, να επηρεάσει αρνητικά τόσο τη σχέση τους όσο και τη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.
Η ανάρτηση του Άρη Δαβαράκη:
«Αφού απο την ηβη και την εφηβεια μου γραφω στιχους για τραγούδια, δεν μπορώ να κρατηθώ: Η Βίσση και ο Καρβέλας, τους αρεσει δεν τους αρεσει, ειναι σα γκρουπ, σαν “ροκ συγκροτημα” που λεει κι’ η #Λίνα.
Αν, για όποιον λόγο, η Βίσση δεν τραγουδήσει Καρβελα τον χειμώνα θα ήταν καλυτέρα να τραγουδάει στο μπάνιο της. Δεν έχει άλλα τραγούδια, έχει 400 του Καρβελα. Έχει και μια κόρη που την λένε Σοφία Καρβελα. Εναν έρωτα, έναν γάμο κι’ ένα διαζύγιο.
Πέρυσι στο Καλλιμάρμαρο βγήκαν αγκαλιασμένοι εκθειάζοντας ο ένας τον άλλον. Τώρα, μετα την εισβολή στη ζωή της Βίσση του…εφοπλιστικού κόσμου, μισός αιώνας καλλιτεχνικής και ανθρώπινης συνύπαρξης τινάζονται στον αέρα μεσα σε μια έκρηξη εκατομμυρίων € που ξοδεύονται αβερτα σ’ ένα πλαίσιο, τολμώ να πω, χυδαίου νεοπλουτισμού. Οταν λες (περήφανος!) “Εισπράξαμε 7 και ξοδέψαμε 10 εκατομμύρια”, από τον κόσμο του θεάματος μόνο γελοίος μπορείς να χαρακτηριστείς.
Προς το παρόν το μονο που μπορώ να πω είναι πως η οικογένεια Κούστα, αν δεν προσέξουν οι δυο καλλιτέχνες, μπορεί να καταστρέψει οχι μία, αλλά #δύο καριέρες…»
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.