Αρχίζει σκληρό ρωσικό «ροκ»...

Το βίντεο του Γιώργου Μαζωνάκη που δεν κυκλοφόρησε ποτέ: Οι στίχοι του «Να Περνάς» πάνω σε κτίρια

Το ιδιαίτερο project του 2023 που έμεινε στο... συρτάρι

Το βίντεο του Γιώργου Μαζωνάκη που δεν κυκλοφόρησε ποτέ: Οι στίχοι του «Να Περνάς» πάνω σε κτίρια

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ένα διαφορετικό project που είχε δημιουργηθεί το 2023 για τον Γιώργο Μαζωνάκη και το τραγούδι «Να Περνάς» αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ, έφερε ξανά στο «φως» η παραγωγός Έλενα Δομαζάκη.

Στο βίντεο, οι στίχοι του τραγουδιού προβάλλονται με προτζέκτορα πάνω σε κτίρια της Αθήνας, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο οπτικό αποτέλεσμα.

Η ιδέα ήταν οι στίχοι να εμφανίζονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης πριν από την κυκλοφορία του τραγουδιού και να καταγράφονται οι αντιδράσεις των ανθρώπων που θα τους έβλεπαν.

Η ίδια η Δομαζάκη παραδέχεται ότι αρχικά δεν είχε ενθουσιαστεί ιδιαίτερα με το τραγούδι. Όπως εξηγεί, όμως, η προσέγγιση του ίδιου του Μαζωνάκη την έκανε να δει διαφορετικά το project.

Στην ανάρτησή της αναφέρεται στον τραγουδιστή ως έναν καλλιτέχνη που κατάφερε να κινηθεί ανάμεσα στο «κουλ» και το λαϊκό, χρησιμοποιώντας στοιχεία τα οποία, όπως σημειώνει, υιοθετήθηκαν αργότερα από τη μαζική κουλτούρα.

Η προβολή των στίχων στη Βουλή

Τα γυρίσματα στην Αθήνα δεν κύλησαν χωρίς απρόοπτα. Η ξαφνική βροχή δυσκόλεψε την παραγωγή, ενώ μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές καταγράφηκε όταν οι στίχοι του «Να Περνάς» προβλήθηκαν πάνω στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Σύμφωνα με την αφήγηση της παραγωγού, μετά την προβολή ακούστηκαν σειρήνες και στο σημείο έφτασε η αστυνομία, προκειμένου να πάρει τα στοιχεία των ανθρώπων που συμμετείχαν στο γύρισμα.

Το περιστατικό αποτέλεσε τελικά ένα από τα πιο ιδιαίτερα στιγμιότυπα του project, το οποίο παρέμεινε μέχρι σήμερα ακυκλοφόρητο.

«Σχεδόν να βγαίνει ο ήλιος»

Η Δομαζάκη αναφέρεται επίσης στη στιγμή που ο Γιώργος Μαζωνάκης έφτασε στην Αθήνα για το γύρισμα. Όπως περιγράφει, η παρουσία του της προκάλεσε έντονα συναισθήματα και χαρακτηριστικά γράφει πως ένιωσε «σχεδόν να βγαίνει ο ήλιος».

Το βίντεο που δημοσίευσε αποτελεί πλέον μια διαφορετική ματιά σε μια δουλειά που δημιουργήθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια, αλλά δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ στο κοινό.

Κλείνοντας την ανάρτησή της, η παραγωγός δίνει στο συγκεκριμένο project και μια πιο προσωπική διάσταση, συνδέοντας τους στίχους του τραγουδιού με την ανάγκη των ανθρώπων να εκφράζουν όσα αισθάνονται χωρίς να περιμένουν.

«Τελικά λέμε Σ’ΑΓΑΠΩ όσο είμαστε ζωντανοί;», γράφει χαρακτηριστικά, θέτοντας το ερώτημα για το αν οι άνθρωποι προλαβαίνουν να πουν και να κάνουν όσα πραγματικά θέλουν όσο έχουν την ευκαιρία.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.