ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δεν είναι μόνο η Σακίρα: Αυτά είναι τα τραγούδια «εκδίκησης» που «σάρωσαν» (βίντεο)

Τα «τραγούδια εκδίκησης» δίνουν έναν άλλο τόνο στην ανταπόκριση των fans και εκτοξεύουν τις καριέρες των καλλιτεχνών

Δεν είναι μόνο η Σακίρα: Αυτά είναι τα τραγούδια «εκδίκησης» που «σάρωσαν» (βίντεο)

H επιτυχία του νέου τραγουδιού της Σακίρα για τον χωρισμό από τον πρώην σύζυγό της, που παραμένει δεύτερο στην σχετική λίστα του Spotify, έφερε στο προσκήνιο εκ νέου την «συνταγή» για το πως ένα τραγούδι μπορεί να γίνει δημοφιλές σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Η ανταλλαγή κατηγοριών με άλλο άτομο εμπνέει επιτυχίες σε καλλιτέχνες όλων των μουσικών ρυθμών και ειδών.

Τα «τραγούδια εκδίκησης» δίνουν έναν άλλο τόνο στην ανταπόκριση των fans και εκτοξεύουν τις καριέρες των καλλιτεχνών.

Αν και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την επιτυχία της Shakira, το τελευταίο τραγούδι της Miley Cyrus πήρε την σκυτάλη και κατέκτησε την κορυφή των charts του Spotify μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Το «revenge song» της απευθυνόταν στον Liam Hemsworth. Στο βίντεο φοράει το ίδιο φόρεμα με αυτό που αποδίδεται στην «αντίζηλό» της, ενώ έχει γυριστεί και στο σπίτι που φέρεται να την απάτησε ο πρώην σύντροφός της.

Το «Flowers» της 30χρονης τραγουδίστριας έγινε το τραγούδι με τις περισσότερες μεταδόσεις μέσα σε μία εβδομάδα στο Spotify. Από τις 13 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου μεταδόθηκε πάνω από 96 εκατομμύρια φορές μόνο στην υπηρεσία. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήταν επίσης, το Νο. 1 τραγούδι παγκοσμίως εκείνη την περίοδο στο Spotify.

Πριν από την Shakira ένα από τα γνωστότερα τραγούδια με «καρφιά» για πρώην σύντροφο ήταν του Justin Timberlake μετά τον χωρισμό του με την Britney Spears, τo «Cry Me a River».

Ακολουθούν τα πιο γνωστά «θυμωμένα τραγούδια» :

1) Justin Timberlake – Cry Me A River

Ο Τζάστιν δεν λέει ευθέως για «ποιαν χτυπάει η καμπάνα» σε αυτό το τραγούδι, αλλά ο κόσμος το ξέρει καλά, όταν τραγουδάει για μια γυναίκα που τον απατά και δεν τολμά να του το πει η ίδια. Αντί αυτού του το λέει ο άντρας με τον οποίο τον απατά. Είχε παραδεχτεί ότι ένα τηλεφώνημα πριν από μια ηχογράφηση ήταν η έμπνευση για αυτό το βίντεο. Φτάνοντας στην κορυφή των charts αμέσως, πήρε την «εκδίκησή» του.

2) Carly Simon – You’re So Vain

Ο Γουόρεν Μπίτι ήταν γνωστός για τις συναναστροφές με γυναίκες. Η πρώην φίλη του, Κάρλι Σάιμον στο τραγούδι δεν τον αναφέρει ρητά, αλλά ίδιος ο Μπίτι την ευχαρίστησε που το έγραψε. Το τραγούδι έχει παιχτεί από τότε σε ρομαντικές κωμωδίες, σόου κλπ και παραμένει ένα σταθερά κορυφαίο «Revenge song» μέχρι σήμερα.

3) Beyoncé – Irreplaceable

Η Beyoncé τραγουδάει για έναν άντρα που την πλήγωσε και προσπαθεί να επιστρέψει στη ζωή της. Ετοιμάζει τις βαλίτσες του και του δείχνει αμέσως την πόρτα.

4) Taylor Swift -Bad Blood

Το Bad blood είχε αμέσως τεράστια απήχηση. Ενώ υπάρχουν πολλά άλλα revenge songs της Taylor Swift, αυτό παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή της. Το τραγούδι ήταν μια εκδίκηση για θέματα που είχε με μια άλλη τραγουδίστρια η οποία ετοιμαζόταν να ξεκινήσει περιοδεία. Η Taylor ένιωθε ότι η τραγουδίστρια την σαμποτάρισε και, σε αντάλλαγμα, έγραψε το Bad Blood.

5) Pink- So What

Μετά τον χωρισμό της από τον Carey Hart, η Pink έγραψε το κομμάτι εκδίκησης So What. Στο τραγούδι υπάρχουν αρκετές αναφορές στη σχέση της. Δηλώνει ακόμη ότι δεν τη λύγισε, πως είναι ακόμα δυνατή και νιώθει υπέροχα. Ανεβαίνοντας με γοργούς ρυθμούς στα charts, έγινε ένα μήνυμα προς τις άλλες γυναίκες να μην αφήνουν έναν χωρισμό να τις πληγώνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.