Έμιλι Ραταϊκόφσκι για τον πρώην σύζυγό της: «Ήμουν δυστυχισμένη στον γάμο μου – Με χειραγωγούσε κι έπαιρνα αντικαταθλιπτικά»

Το gaslighting, μια μορφή συναισθηματικής χειραγώγησης, ήταν ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ραταϊκόφσκι

Έμιλι Ραταϊκόφσκι για τον πρώην σύζυγό της: «Ήμουν δυστυχισμένη στον γάμο μου – Με χειραγωγούσε κι έπαιρνα αντικαταθλιπτικά»

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι μίλησε για το τέλος του τετραετούς γάμου της με τον κινηματογραφικό παραγωγό Σεμπάστιαν Μπέαρ-ΜακΚλάρντ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο podcast «Going Mental», το μοντέλο και ηθοποιός μοιράστηκε τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς της σχετικά με την απόφαση να τερματίσει τον γάμο της και τις φήμες περί απιστίας που τον περιέβαλλαν.

Η Ραταϊκόφσκι παραδέχτηκε ότι ήταν δυστυχισμένη στον γάμο της για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είχε το θάρρος να φύγει.

Εξήγησε ότι είχε δοκιμάσει διάφορες μεθόδους για να βελτιώσει την ψυχική της κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της λήψης αντικαταθλιπτικών.

Ωστόσο, μόνο αφού πήρε διαζύγιο, ένιωσε ότι μπορούσε να επιστρέψει στον εαυτό της και να εμπιστευτεί το ένστικτό της.

Το μοντέλο μίλησε επίσης για τις φήμες περί απιστίας του συζύγου της, οι οποίες είχαν κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης. Αν και δεν επιβεβαίωσε ευθέως τις φήμες, υπαινίχθηκε ότι τα όρια είχαν ξεπεραστεί στον γάμο της. Τόνισε την επιθυμία της να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή του γιου της και επικαλέστηκε «νομικούς λόγους» για να μην δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η απόφαση της Ραταϊκόφσκι να δώσει τέλος στον γάμο της δεν ήταν εύκολη και αποκάλυψε ότι την επιβάρυνε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Ωστόσο, πιστεύει ότι η εμπειρία αυτή της έδωσε πολύτιμα μαθήματα για τον εαυτό της και τη σημασία του να εμπιστεύεται το ένστικτό της.

Το gaslighting, μια μορφή συναισθηματικής χειραγώγησης, ήταν ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ραταϊκόφσκι κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου της. Τόνισε τη σημασία του να αναγνωρίζει κανείς αυτή τη συμπεριφορά και να μην της επιτρέπει να θολώνει την κρίση του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μοντέλο ενθάρρυνε τους ανθρώπους να εμπιστεύονται το ένστικτό τους και να δίνουν προσοχή σε τυχόν κόκκινες σημαίες στις σχέσεις τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.