Ετοίμασε βαλίτσες: Τα ελληνικά χωριά στα οποία μπορεί να πετύχεις… λευκά Χριστούγεννα (φώτο)

Τοπία βγαλμένα από «παραμύθι»

Ετοίμασε βαλίτσες: Τα ελληνικά χωριά στα οποία μπορεί να πετύχεις… λευκά Χριστούγεννα (φώτο)

Τα Χριστούγεννα στο μυαλό πολλών είναι συνδεδεμένα με χιόνι και ζεστή σοκολάτα δίπλα στο τζάκι σε ένα από τα ελληνικά χωριά.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξεις στην Ελλάδα και να έχεις την πιθανότητα να ζήσεις λευκά Χριστούγεννα.

Ειδυλλιακά χωριά και σπιτάκια στο βουνό βρίσκονται διασκορπισμένα από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα και αν φροντίσεις εγκαίρως, μπορεί να βρεις δωμάτιο σε κάποιο κατάλυμα για να περάσεις τις ημέρες των γιορτών.

Και αν ο καιρός συμμαχήσει, να ζήσεις και χιονισμένα Χριστούγεννα.

Ελληνικά χωριά στα οποία μπορεί να πετύχεις Λευκά Χριστούγεννα

Μέτσοβο Μέτσοβο

Μόλις ακούσεις τη λέξη Μέτσοβο, σου έρχονται στο μυαλό βουνά, χιόνια και καλό φαγητό. Και όχι άδικα μιας και η περιοχή φημίζεται και για τα τρία. Το μεγάλο αυτό χωριό της Ηπείρου, στο νομό Ιωαννίνων είναι όχι άδικα ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός για το χειμώνα. Ανήλιο

Η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σίγουρα θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, ειδικά αν χιονίσει πράγμα πολύ πιθανό.

Ξύλινα σπιτάκια, πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και απλά δωμάτια για όλα τα γούστα κλείνονται αρκετά νωρίτερα οπότε αν σχεδιάσεις να περάσεις εκεί τις γιορτές, καλύτερα να βιαστείς.

Εναλλακτικά μπορείς να έχεις ως βάση σου την πόλη των Ιωαννίνων και να βρεθείς στο Μέτσοβο σε περίπου μισή ώρα. Στην περιοχή λειτουργούν χιονοδρομικά και εκτός από το χιόνι σαν εικόνα, μπορείς να απολαύσεις και το παιχνίδι εκεί!

Νυμφαίο Νυμφαίο

Το Νυμφαίο αποτελεί ένα χωριό – σταθερή αξία αν θες να περάσεις τις γιορτές σε ένα χιονισμένο τοπίο. Το ορεινό χωριό του νομού Φλωρίνης είναι διάσημο όχι μόνο για το χειμώνα αλλά για όλες τις εποχές του χρόνου.

Ωστόσο, τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το σκηνικό συνθέτουν συνήθως χιόνι να πέφτει έξω από το παράθυρο, τζάκι, τσίπουρο και μεζέδες ή γλυκά του κουταλιού.

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; Στο Νυμφαίο λειτουργούν αρκετές μονάδες καταλυμάτων αλλά η ζήτηση είναι μεγάλη. Νυμφαίο

Το θερμόμετρο κινείται αυτούς τους μήνες συνήθως αρκετά κάτω από το μηδέν οπότε φρόντισε να έχεις ντυθεί καλά και να έχεις μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό για χιόνια και για σένα και για το αυτοκίνητο.

Στη Φλώρινα υπάρχουν και διάφορα έθιμα την περίοδο των Χριστουγέννων που πραγματοποιούνται με φωτιές. Αξίζει να τα δεις!

Τρίκαλα Κορινθίας Τρίκαλα Κορινθίας

Αν τώρα θες κάτι πιο κοντά στην Αθήνα ή έχεις λιγότερες μέρες στη διάθεσή σου τότε σου προτείνουμε τα Τρίκαλα Κορινθίας αν θες να έχεις πιθανότητες να πετύχεις λευκό σκηνικό έξω από το παράθυρό σου. Το συγκεκριμένο χωριό αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό που μένει αξέχαστο σε μικρούς και μεγάλους.

Στην πραγματικότητα το χωριό χωρίζεται σε τρεις επιμέρους οικισμούς και μπορείς να διαλέξεις που θα κλείσεις τη διαμονή σου. Εκτός από το ίδιο το χωριό, μαγευτική είναι επίσης και η διαδρομή ειδικά το χειμώνα όταν έχει χιονίσει. Τρίκαλα Κορινθίας

Η άγρια φύση της Πελοποννήσου στα καλύτερά της. Εκτός από το πολύ όμορφο σκηνικό που θα δεις την περίοδο των Χριστουγέννων που θα είναι όλα στολισμένα, στα συν του συγκεκριμένου χωριού βάζουμε και το πολύ καλό φαγητό αλλά και τους φιλόξενους κατοίκους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα επιστρέψεις σίγουρα σύντομα ακόμη και άλλη εποχή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.