ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Eurovision – Σάλος με τη Loreen: Αντέγραψε τους ABBA; – Την κατηγορούν ότι «έκλεψε» τη μουσική από τρία τραγούδια

«Δεν έχω χρόνο, δεν έχω χώρο στο μυαλό μου για τίποτα - Ό,τι σας κάνει ευτυχισμένο, κάντε το»

Eurovision – Σάλος με τη Loreen: Αντέγραψε τους ABBA; – Την κατηγορούν ότι «έκλεψε» τη μουσική από τρία τραγούδια

Η Loreen, φέτος, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, καθώς κέρδισε για δεύτερη φορά τη Eurovision, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Ωστόσο, λίγο πριν τον τελικό του διαγωνισμού, υπήρξαν συζητήσεις στις οποίες ακροατές κατηγόρησαν τη Σουηδή τραγουδίστρια για λογοκλοπή.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως το νικητήριο τραγούδι «Tattoo» της Loreen μοιάζει με τραγούδι της Ουκρανής καλλιτέχνιδας Mika Newton, αλλά και με το θρυλικό τραγούδι «The Winner Takes It All».

Οι κατηγορίες ότι αντέγραψε τραγούδι Ουκρανής τραγουδίστριας

Η πρόταση ότι η Loreen θα μπορούσε να έχει αντιγράψει άλλο τραγούδι κοινοποιήθηκε στο TikTok του, μεταξύ άλλων, από τον δημιουργό του I kirill you, ο οποίος συνέκρινε τη σουηδική επιτυχία και το τραγούδι του 2005 «V plenu» από τη Mika Newton. Ομολογουμένως, τα τραγούδια μοιάζουν πολύ.

Η Mika Newton, ή αλλιώς Oksana Stefaniwna Hrycaj, είναι μια Ουκρανή ποπ τραγουδίστρια και ηθοποιός. Ξεκίνησε να τραγουδά από πολύ μικρή ηλικία εμπνευσμένη από τη δουλειά της Avril Lavigne. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπροσώπησε τη χώρα της στον 56ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ντίσελντορφ, όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Το Διαδίκτυο αντέδρασε αμέσως σε αναφορές για λογοκλοπή. Ακόμη και μια παρωδία του τραγουδιού της Loreen του Ρώσου youtuber Ramin έχει ήδη εμφανιστεί στο διαδίκτυο, στο οποίο οι στίχοι αναφέρουν ότι η «Loreen» δεν έχει κλέψει το τραγούδι.

Η Loreen αντέγραψε τους ABBA; – Τι απαντά η ίδια

Μεγάλη είναι η ομοιότητα του «Tattoo» και με τη μεγάλη επιτυχία των ABBA «The Winner Takes It All».

Το εκλαμβάνω ως κομπλιμέντο! Η Loreen λέει χαρούμενη για τη σύγκριση με το εμβληματικό τραγούδι των Abba.

Κατηγορίες για αντιγραφή και άλλου τραγουδιού

Πριν λίγο καιρό, η μεγάλη ισπανική καθημερινή εφημερίδα, ABC επέστησε την προσοχή στην ομοιότητα του «Tattoo» της Loreeen με το «Flying free» του Pont Aeris από το 1999.

Έγραψαν: «Η γραμμή μεταξύ λογοκλοπής και φόρου τιμής, είναι πολύ λεπτή σε αυτό το τραγούδι».

Loreen: «Δεν έχω χρόνο»

Η Ισπανίδα κωμικός και τηλεοπτική περσόνα Eva Soriano κυκλοφόρησε ένα τραγούδι, όπου επιτίθεται στη Σουηδή τραγουδίστρια.

«Σε μισώ Loreen, σε μισώ Loreen. Το τραγούδι σου είναι λογοκλοπή στο “Flying free”», τραγουδάει.

Η ίδια η πρωταγωνίστρια, παίρνει θέση σε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς:

«Δεν έχω βάλει πολλή ενέργεια σε αυτό, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Δεν έχω χρόνο, δεν έχω χώρο στο μυαλό μου για τίποτα. Εκπροσωπώ τη Σουηδία, επομένως πρέπει να ασχοληθώ με αυτό με σοβαρότητα, αφοσίωση και παρουσία. Έτσι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο σε αυτό. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ο κόσμος να έχει απήχηση στο τραγούδι, να κάνει ό,τι θέλεις με αυτό, να είναι δημιουργικός με αυτό. Ό,τι σας κάνει ευτυχισμένο, κάντε το».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και όπως συμβαίνει με το «Τατουάζ» της Loreen, οι κατηγορίες για λογοκλοπή έχουν απευθυνθεί και στο «Cha cha cha» της Φινλανδίας, το οποίο έχουν παρατηρήσει πολλά ιστολόγια της Eurovision.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.