ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έχει γίνει viral: Τα πέντε ψέματα που πρέπει να πούμε σε συνέντευξη για δουλειά (βίντεο)

Το βίντεο έχει πάνω από 1,4 εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες σχόλια

Έχει γίνει viral: Τα πέντε ψέματα που πρέπει να πούμε σε συνέντευξη για δουλειά (βίντεο)

Μέσα από ένα βίντεο που έγινε viral, μια σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας, ξεχωρίζει τα πέντε ψέματα που πρέπει να πούμε σε συνέντευξη για δουλειά.

Η Άννα Παπάλια είναι σύμβουλος καριέρας από τη Φιλαδέλφεια, με 15 χρόνια εμπειρίας στο συγκεκριμένο πόστο και έφτιαξε ένα βίντεο με τα πέντε πράγματα για τα οποία αξίζει να πει κάποιος ψέματα ή να παραποιήσει ελαφρώς την αλήθεια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης για δουλειά.

Πού βλέπετε τον εαυτό σας σε πέντε χρόνια

Ίσως μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σε μια συνέντευξη για μια θέση εργασίας, είναι «πού βλέπεις τον εαυτό σου σε κάποια χρόνια;»

«Κανείς δεν θέλει να ακούσει ότι βλέπεις τον εαυτό σου να σπουδάζει, ή να παντρεύεται και να κάνει παιδιά», είπε η Παπάλια.

Προτρέπει λοιπόν τους υποψήφιους να λένε ότι βλέπουν τον εαυτό τους στην εταιρεία για την οποία παίρνουν συνέντευξη ή τουλάχιστον σε έναν παρόμοιο ρόλο στον τομέα που θέλουν να εργάζονται.

Γιατί ψάχνετε για εργασία;

Αυτή η ερώτηση αφορά κυρίως αυτούς που ήδη εργάζονταν κάπου και αναζητούν άλλη δουλειά. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων βρίσκουν απωθητικούς τους υποψηφίους που είναι δυσαρεστημένοι με την προηγούμενη-τωρινή τους εταιρεία.

«Εάν είστε δυσαρεστημένοι στην τρέχουσα θέση σας, είναι πιθανό να φανείτε απαιτητικοί και μικροπρεπείς.

Είναι προτιμότερο να πείτε ότι έχετε ξεπεράσει τη θέση σας και αναζητάτε μια νέα πρόκληση», προτείνει η ίδια.

Πώς αισθάνεστε για το σημερινό σας αφεντικό και τους συναδέλφους σας

Πρόκειται για μια αναπόφευκτη ερώτηση σε κάθε συνέντευξη, που οι υποψήφιοι συχνά πιστεύουν ότι ο μελλοντικός εργοδότης τους θέλει να ακούσει ότι δεν τους αρέσει η τρέχουσα δουλειά τους και ότι τους τρώει να φύγουν.

Αυτό όμως απέχει πολύ από την αλήθεια.

«Δεν με νοιάζει αν εργάζεστε για το χειρότερο αφεντικό στον κόσμο», δήλωσε η Παπάλια.

«Δεν πρέπει να μιλάτε γι’ αυτό σε μια συνέντευξη – ειδικά αν σας παίρνει συνέντευξη κάποιος που μπορεί να γίνει το μελλοντικό σας αφεντικό».

Τα χόμπι

Μοιάζει ως η πιο αδιάφορη ερώτηση αλλά δεν γίνεται τυχαία και καθορίζει πολλά στα μάτια ενός υποψήφιου εργοδότη.

Θα πρέπει είτε να έχετε ήδη χόμπι που ευθυγραμμίζονται με την επαγγελματική σας σταδιοδρομία με συμπληρωματικό τρόπο, είτε να έχετε μια ιδέα για το ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές οι δραστηριότητες, εξηγεί η ειδικός.

«Ρωτώντας σας για τα χόμπι σας, οι υπεύθυνοι προσλήψεων προσπαθούν να διακρίνουν πόσο χρόνο και προσπάθεια είστε πραγματικά διατεθειμένοι να αφιερώσετε στη θέση».

«Παρακαλώ επιλέξτε χόμπι που ακούγονται επαγγελματικά και ενδιαφέροντα», είπε η σύμβουλος σταδιοδρομίας.

«Μην μου πείτε ότι το μόνο που κάνετε εκτός δουλειάς είναι να βλέπετε Netflix», εξήγησε μεταξύ σοβαρού και αστείου.

@anna..papalia Replying to @dmmoowwrry Dedicated to everyone who said they never lie in interviews @anna..papalia #getanewjob2023 #howtogetanewjob #howtointerview #howtofindajob #interviewtipsneeded #corporatejobs #howtointerview #howtonegotiatesalary ♬ original sound – Career Coach Anna Papalia

Η περιγραφή της τρέχουσας θέσης εργασίας σας και ο τίτλος σας

Η Παπάλια ενθαρρύνει τους αιτούντες εργασία να εξωραΐσουν τους ρόλους που εκτελούν στον τρέχοντα χώρο εργασίας τους. Να δίνουν μι εικόνα εργατικότητας συνέπειας και… αυτοθυσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ειδικά αν έχετε εργαστεί πέρα και πάνω από την περιγραφή της εργασίας σας και δεν έχετε πληρωθεί γι’ αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.