Έχεις αναρωτηθεί; – Τι δείχνει το όνομά σου για την προσωπικότητά σου;

Εσένα πως σε λένε;

Έχεις αναρωτηθεί; – Τι δείχνει το όνομά σου για την προσωπικότητά σου;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι μπορεί να δείχνει για τον χαρακτήρα σου ή ολόκληρη την προσωπικότητά σου, το όνομά σου;

Αν σε λένε Γιώργο, για παράδειγμα, θα πρέπει να ξέρεις ότι αν μη τι άλλο έχεις το πλέον διαδεδομένο όνομα. Ακολουθείς στη σειρά αν σε λένε Γιάννη, Κωνσταντίνο, Δημήτρη, Νίκο ή Παναγιώτη.

Αν τώρα σε λένε Διονύση, το πιθανότερο είναι ότι είσαι από τη Ζάκυνθο, μιας και είναι ένα όνομα ιδιαίτερα διαδεδομένο στο νησί λόγω του Πολιούχου. Και αυτό δε συμβαίνει μόνο σε ένα μέρος της Ελλάδας αλλά σε πολλά. Κάθε μέρος έχει τα δικά του πιο συνηθισμένα ονόματα ανδρικά και γυναικεία.

Βέβαια, υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν γενικώς στην Ελλάδα για την συχνότητα με την οποία τα συναντάμε.

Για παράδειγμα, ως προς τα γυναικεία ονόματα, έρευνα με 20.000 συμμετέχουσες έδειξε ως πιο διαδεδομένο γυναικείο όνομα το Μαρία (σε ποσοστό 10,6%), ενώ ακολουθούν τα Ελένη, Αικατερίνη, Βασιλική, Σοφία και Αγγελική.

Όλοι θέλουμε να ξέρουμε κάτι παραπάνω για το όνομά μας και παρακάτω σου δείχνουμε τις ερμηνείες που έχουν αποδοθεί.

Τι δείχνει το όνομά σου αν ξεκινά από Α

Αιμίλιος, Αιμιλία: Στα λατινικά σημαίνει αντίζηλος ή ανταγωνιστής. Σίγουρος για τον εαυτό του ο Αιμίλιος, ελίσσεται στις ίντριγκες και κατορθώνει να πετυχαίνει τους στόχους του. Εντυπωσιάζεται εύκολα. Η Αιμιλία, είναι δίκαιη και κάτω από το γλυκό παρουσιαστικό της κρύβει μια σιδερένια θέληση.

Αίολος: Είναι προικισμένος με αρετές, ιδιόρρυθμος κι ενθουσιώδης. Είναι δημιουργικός και αγαπητός στο περιβάλλον του. Τις περισσότερες φορές, αργεί να ωριμάσει.

Αλέξανδρος: Έχει ισχυρή θέληση και αδύναμη φαντασία. Είναι πρακτικός και ρεαλιστής. Αγαπά την εύθυμη πλευρά της ζωής.

Αλεξάνδρα: Φιλοσοφημένη και καλλιεργημένη η Αλεξάνδρα εκτιμά επίσης και τα υλικά αγαθά και την οικονομική ασφάλεια. Ανεξάρτητη και δυναμική, ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Αγαπά τον αθλητισμό.

Αλέξης/Αλέξιος: Κλειστός και μελαγχολικός χαρακτήρας, έχει ανάγκη από τρυφερότητα και στοργή. Σε όλα τα σημαντικά παίρνει ενέργεια από την υποστήριξη της οικογένειας του την οποία και θεωρεί σημαντική.

Αλεξία: Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνική. Αγαπάει τη τέχνη και προτιμάει ιδιαίτερα το χορό. Όταν νιώθει ότι την αγαπούν μπορεί να κάνει θαύματα.

Τι δείχνει το όνομά σουΑλίκη: Είναι υπεύθυνη και ακούραστη. Έχει ανάγκη από στόχους και ιδανικά ώστε να αφιερώσει όλες της τις δυνάμεις σε αυτά. Έχει επιβολή στη σχέση της με τους άλλους και είναι φωτογενής προσωπικότητα. Δε διακρίνεται για το χιούμορ της.

Άλκηστις: Είναι άνθρωπος της δράσης, νευρώδης και αεικίνητη. Έμπιστη φίλη και καλή παρέα με ευχάριστη προσωπικότητα είναι λίγο συμβατική και μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων.

Αλκιβιάδης: Κλείνεται εύκολα στον εαυτό του από υπέρμετρη ευαισθησία και ευθιξία. Αγαπάει τη καλή ζωή, το χρήμα και φυσικά τη διασκέδαση. Μερικές φορές είναι πολύ θαρραλέος.

Αμαρυλλίς: Επηρεάζεται πολύ από το περιβάλλον της. Είναι πολύ καλή κι έμπιστη φίλη ενώ αναζητεί συνεχώς καινούργιες φόρμες για τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της.

Αναστάσιος: Αυταρχικός και επιβλητικός. Εκτιμάει τα υλικά αγαθά και κοπιάζει να τα αποκτήσει. Του αρέσει να δίνει συμβουλές.

Αναστασία: Τα ίδια ισχύουν και για την Αναστασία που είναι όμως πιο ήπια αλλά αρκετά εγωκεντρική.

Ανδρέας: Κερδίζει την υποστήριξη των ισχυρών. Είναι ζηλιάρης, πεισματάρης και οικονόμος. Έξυπνος, με ιδέες συχνά πολύ πρωτότυπες.

Λίγα ακόμη ονόματα από Α

Άννα: Σοβαρή και δυναμική η Άννα, ξέρει τι θέλει από τη ζωή. Πολύ συχνά έχει καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, απολαμβάνει τα υλικά αγαθά.

Αντώνιος: Κυκλοθυμικός ενθουσιώδης, θυμώνει εύκολα. Γεννημένος για επικοινωνία, χρειάζεται ποικιλία. Δίνει σημασία στις απολαύσεις και τις διασκεδάσεις.

Αντωνία: Διακρίνεται για τη κοινή λογική και την κρίση της. Είναι πιστή με εργατικό πνεύμα και αναπτυγμένο το μητρικό ένστικτο.

Απόστολος: Του αρέσουν οι γυναίκες και το καλό φαγητό. Ευγενικός και ήπια προσωπικότητα, αρνείται να δει πέρα από την επιφάνεια.

Άρης: Πετυχαίνει όπου στοχεύει και έχει πολλά ενδιαφέροντα. Έξυπνος, εργατικός, φιλόδοξος, μελετηρός, που λατρεύει όμως και τις διασκεδάσεις.

Αριάδνη: Γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, που σπάνια περνάει απαρατήρητη. Της αρέσουν τα ταξίδια, οι εμπειρίες και η δημιουργία.

Αριστείδης: Ευχάριστη προσωπικότητα, με ευγένεια ψυχής ,καλλιέργεια και υψηλή κοινωνικότητα. Είναι όμως λίγο ματαιόδοξος και αρκετά σπάταλος.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Β

Βανέσα: Είναι αναλυτικός χαρακτήρας και τελειομανής. Αυθόρμητη και με ενθουσιασμό έχει διακυμάνσεις στη ζωή της.

Βασίλειος, Βασιλεία, Βασιλική: Ο Βασίλης, αγαπάει τη σκέψη, τη διανόηση και την τέχνη. Είναι απόλυτος σε αυτά που πιστεύει. Λειτουργεί πεισματικά αγνοώντας τους νόμους της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας. Θέλει να επιβάλει το δικό του και συνήθως το επιτυγχάνει. Η Βασιλική λειτουργεί πιο συμβατικά αλλά δίνει μεγάλη σημασία στα υλικά αγαθά. Είναι ρεαλίστρια, φιλόδοξη και δεν αγαπά τα ρίσκα.

Βησσαρίων: Σχολαστικός και σοβαρός, είναι συνήθως μοναχικός τύπος. Αφιερώνεται στη μελέτη.

Βιργινία: Μοιάζει απόμακρη και κλειστή, αλλά ερωτεύεται με πάθος. Είναι αυταρχική και φιλόδοξη.

Βύρων: Του αρέσει να αφιερώνεται σε κάποιο σκοπό. Αγαπάει την οικογένεια. Συχνά επιζητεί τη μοναξιά.

Τι δείχνει το όνομά σου αν ξεκινά από Γ

Γαλήνη: Ήρεμη, γίνεται εκρηκτική όταν θυμώνει ή συγκινείται. Ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την οικογένεια της.

Γεράσιμος: Φιλόδοξος, αρκετά αυταρχικός, δεν εκδηλώνεται εύκολα και συναντάει αρκετά συχνά δυσκολίες στη ζωή.

Γεώργιος-Γεωργία: Ιδεαλιστής και ενθουσιώδης, αναζητάει περιπέτειες και πνευματικές συγκινήσεις. Παρ’ όλο που δείχνει άτομο με ισχυρή αυτοπεποίθηση, εντούτοις είναι αρκετά δειλός. Η Γεωργία, βρίσκεται σε ένα διαρκές κυνήγι αναζήτησης της ευτυχίας. Είναι εφευρετική, θαρραλέα και φιλόδοξη.

Γλυκερία: Αισθησιακή και κεφάτη. Κάτω από ένα ήρεμο παρουσιαστικό κρύβεται μια ατσάλινη θέληση.

Γρηγόρης- Γρηγορία: Είναι ελκυστικοί, κοινωνικοί, με φαντασία που αναζητούν την ομορφιά, τη ποικιλία και την αγάπη. Δημιουργικοί, όχι πρακτικοί και ιδεαλιστές.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Δ

Τι δείχνει το όνομά σου αν ξεκινά από ΔΔαμιανός: Του αρέσει η ιστορία, είναι συνδεδεμένος με τις αναμνήσεις του και το παρελθόν. Έχει βελούδινα εκφραστικά μάτια και ήπιο χαρακτήρα. Καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία.

Δανάη: Η Δανάη είναι χαριτωμένη, απαιτητική και ναζιάρα. Αρκετά εγωκεντρική, δεν κάνει εύκολα υποχωρήσεις.

Δάφνη: Τρυφερή, ζηλιάρα και έξυπνη, διαθέτει μεγάλη φαντασία και πολλά ενδιαφέροντα.

Δέσποινα: Άτομο με ισχυρή θέληση και πυγμή δεν αφήνεται στην τύχη και ορίζει τη ζωή της. Είναι ιδιόρρυθμη προσωπικότητα και μερικές φορές οι άλλοι υποτιμούν την εξυπνάδα της.

Δημήτριος, Δήμητρα: Πεισματάρης και απαιτητικός ο Δημήτρης, δεν είναι εύκολος στη συμβίωση. Έμπιστος φίλος, τους αρέσουν οι αντροπαρέες και προτιμά το ποδόσφαιρο. Όταν όμως αγαπάει τη γυναίκα του επηρεάζεται πολύ από αυτήν. Ικανή και έξυπνη η Δήμητρα ξέρει να κατακτά αυτό που θέλει με τη βοήθεια των ανθρώπων γύρω της που επηρεάζονται από τη γνώμη της. Γνωρίζει πάντα πιο είναι το συμφέρον της. Αγαπάει τα παιδιά.

Δημοσθένης: Καταφέρνει να ζει άνετα χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Είναι γοητευτικός αλλά συνάμα και λίγο νωθρός.

Διονύσης Διονυσία: Έχει χιούμορ και του αρέσει να αναθεωρεί τη ζωή του. Η Διονυσία, έχει πιο κλειστό χαρακτήρα και είναι σε γενικές γραμμές συντηρητική.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Ε

Ειρήνη: Είναι χαριτωμένη και παράλληλα ξέρει να κρατάει αποστάσεις. Είναι παρορμητική και οδηγείται συχνά σε εσφαλμένες εντυπώσεις. Αρκετά φιλόδοξη, δίνει σημασία στη γνώμη που έχουν οι άλλοι γι’ αυτήν.

Ελένη: Όνομα που φέρουν γυναίκες με ισχυρή προσωπικότητα. Ακόμη κι αν δεν είναι κλασικά όμορφες συνεχίζουν να είναι γοητευτικές ενώ θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους. Ακόμα κι όταν είναι ήρεμες, κυριαρχούν. Υποκύπτουν στα κομπλιμέντα.

Ελευθέριος, Ελευθερία: Ζωντανός και ανεξάρτητος χαρακτήρας, διακρίνεται στα ελεύθερα επαγγέλματα. Του αρέσει η φύση, ο ρομαντισμός και η ομαδική ζωή. Η Ελευθερία είναι ντροπαλή και ευγενική. Κερδίζει εύκολα φίλους και θαυμαστές.

Εμμανουήλ, Εμμανουέλα: Ονειροπόλοι, είναι συχνά κυκλοθυμικοί. Όταν συμπαθούν κάποιον, γίνονται ζεστοί, ομιλητικοί και αξιαγάπητοι. Αγαπούν τη πολυτέλεια και δεν αλλάζουν εύκολα τον τρόπο ζωής τους.

Επαμεινώνδας: Υπερδραστήριος και ενθουσιώδης, συγχωρεί εύκολα και πάει μπροστά. Του αρέσουν οι απολαύσεις της ζωής και πολλές φορές αποδεικνύεται σπάταλος.

Ερατώ: Την αγαπούν όλοι γιατί είναι συγκαταβατική και μειλίχια. Κινδυνεύει όμως να γίνει θύμα των άλλων.

Εριφύλη: Κλειστή και αγέρωχη, δε πλησιάζετε εύκολα. Όταν ερωτεύεται παραχωρεί τον εαυτό της χωρίς επιφυλάξεις. Δίνεται ολοκληρωτικά και μένει για πάντα πιστή.

Ευάγγελος Ευαγγελία: Δεν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και συνήθως προτιμούν τη ρουτίνα από την αβεβαιότητα. Τους αρέσει η οικογενειακή ζωή και η παρέα με τους φίλους.

Ευθύμιος, Ευθυμία: Δίνει μεγάλη σημασία στην οικομική ασφάλεια και στην άνεση που παρέχει. Πιο ήρεμη η Ευθυμία δίνει προτεραιότητα στον έρωτα και την οικογεγειακή ζωή.

Ευστάθιος: Πετυχαίνει επαγγελματικά, έχοντας ως αρωγό την εμψύχωση -των φίλων και της οικογένειας του- η οποία του είναι απαραίτητη για να ισορροπήσει και να ευτυχήσει.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Ζ

Ζαχαρίας: Ευαίσθητος, μπορεί να γίνει με τα χρόνια κυνικός. Έχει κριτικό πνεύμα, που βρίσκει διέξοδο στη τέχνη. Φοβάται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής.

Ζωή, Ζώης: Χαρούμενη κι αισιόδοξη η Ζωή, έχει καλή επαφή με τα παιδιά. Πιο σοβαρός ο Ζώης, είναι άνθρωπος του καθήκοντος, συνεπής κι υπεύθυνος.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Η

Ηλέκτρα: Συναισθηματική, δίνει πολλά στους άλλους αλλά όταν αντιμετωπίζει τα προσωπικά της προβλήματα προτιμά τη μοναχική αντιμετώπιση τους. Αντίθετα από το μύθο, είναι συνδεδεμένη με τη μητέρα της. Είναι αντικομφορμίστρια.

Ηλίας: Αθόρυβος και διακριτικός τα καταφέρνει πολύ καλά στη ζωή. Ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Βρίσκει στην οικογένεια την ευτυχία που επιδιώκει.

Ηρακλής: Τίμιος και έμπιστος φίλος θεωρεί ασυγχώρητο το ψέμα. Του αρέσουν οι μητρικές γυναίκες.

Ηρώ: Γεμάτη ζωντάνια κι ενεργητικότητα, διακατέχεται από εμπορικό πνεύμα. Ανεξάρτητη, αφοσιώνεται συχνά στη δουλειά της.

Αν έχεις όνομα που ξεκινά από Θ

Θάλεια: Σοβαρή και λιγομίλητη, η Θάλεια σπάνια κάνει τους άλλους να γελούν. Αφοσιώνεται με πάθος στη δουλειά της.

Θεανώ: Σοβαρή, διαθέτει όμως όταν θέλει μεγάλη γοητεία. Είναι μια γυναίκα ελκυστική, που δύσκολα μπορεί κανείς να της αντισταθεί.

Θεμιστοκλής: Εγωιστής και δεσποτικός, έχει μεγάλες απαιτήσεις από τους γύρω του αλλά και από τον εαυτό του.

Θεοδόσιος, Θεοδοσία: Ο Θεοδόσιος έχει ιδιαίτερα κριτικό πνεύμα κι είναι συχνά δύσπιστος με τους ανθρώπους. Ερωτεύεται δύσκολα, αλλά όταν το κάνει, γίνεται απρόβλεπτος. Η Θεοδοσία δίνει συνήθως περισσότερα από όσα παίρνει. Είναι πολύ καλή μητέρα και έξοχη οικοδέσποινα.

Θεόδωρος, Θεοδώρα: Έξυπνη και ικανή, η Θεοδώρα έχει αρκετά δύσκολο χαρακτήρα. Ζητάει πολλά από τους άλλους χωρίς η ίδια να αποτελεί παράδειγμα συμπεριφοράς. Μαχητική, ξέρει να αγωνίζεται γι’ αυτά που πιστεύει. Ο Θεόδωρος είναι πιο συναισθηματικός χαρακτήρας. Είναι πιστός στις φιλικές του σχέσεις και παραμένει αφοσιωμένος στη δουλειά του. Πολύ αγχώδης, πρέπει να μάθει να εξωτερικεύει το άγχος του.

Θεοφάνης: Τον ενδιαφέρουν οι ευχάριστες πλευρές της ζωής, ενώ δεν έχει ψυχραιμία στις δύσκολες καταστάσεις.

Θεοφανώ: Αισθησιακή, γεμάτη ζωή, ποτέ δεν περνάει απαρατήρητη. Φιλόδοξη, προσπαθεί να πλησιάσει στους στόχους της μέσα από ένα γάμο.

Θεόφιλος: Λιτός, σοβαρός και ιδεολόγος, ο Θεόφιλος δύσκολα προσαρμόζεται στη σύγχρονη κοινωνία. Γι’ αυτό συχνά διαλέγει να ζήσει έξω από την πόλη και πάντως αρκετά απομονωμένος.

Θωμάς: Ευκολόπιστος και λίγο επιπόλαιος, έχει χρυσή καρδιά κι είναι εξαιρετικός φίλος. Ευέξαπτος, αγανακτεί με το παραμικρό, αλλά δεν αργεί να ξαναβρεί το γέλιο του.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Ι

Ιάκωβος: Του αρέσει η καλή αισθητική και η καλή ζωή. Όταν αντιπαθεί κάποιον μπορεί να γίνει κακός απέναντι του.

Ιοκάστη: Γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, θέλει να γίνεται πάντα το δικό της. Είναι τόσο ανεξάρτητη, που δύσκολα δημιουργεί δεσμούς.

Ισαβέλλα: Ειλικρινής, έξυπνη και καλλιεργημένη, δε διστάζει να πει τη γνώμη της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Παθιάζεται με τη λογοτεχνία. Το όνειρο της είναι η δημιουργία.

Ισίδωρος, Ισιδώρα: Τους ταιριάζουν μοντέρνα επαγγέλματα, όπως η διαφήμιση, τα κομπιούτερ ή ηλεκτρονική δημοσιογραφία.

Ιφιγένεια: Τη γοητεύει ο αθλητισμός. Ειλικρινής κι εξωστρεφής, της είναι πανεύκολο να κάνει φίλους. Αφοσιώνεται ψυχή και σώμα στην οικογένεια.

Ιωάννης, Ιωάννα: Δυναμικός και αυταρχικός ο Γιάννης είναι υπεύθυνος και άνθρωπος του καθήκοντος που υποστηρίζει και αγαπάει την οικογένεια του. Όταν βρίσκεται με πολύ κόσμο μοιάζει κλειστός χαρακτήρας. Η Γιάννα είναι χαρακτήρας αισιόδοξος χαρούμενος και γελαστός. Μερικές φορές είναι λίγο επιπόλαιη. Βρίσκεται όμως πάντα σε ετοιμότητα για δράση, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ τις αναποδιές της ζωής.

Ιωσήφ, Ιωσηφίνα. Ο Ιωσήφ ξεχωρίζει για τη σοβαρότητα και το μέτρο της συμπεριφοράς του. Διαλέγει συνήθως ένα ήσυχο επάγγελμα χωρίς άγχος. Στον αντίποδα η Ιωσηφίνα είναι πάντα εύθυμη, άνετη και ζωηρή. Αργεί να κατασταλάξει στη ζωή της αναζητώντας συνεχώς καινούργιες εμπειρίες και συγκινήσεις.

Αν έχεις όνομα που ξεκινά από Κ

Καλλιόπη: Υπεύθυνη και δυναμική η Καλλιόπη, μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Οι δυσκολίες της ζωής δεν την αποθαρρύνουν αλλά ούτε και διαβρώνουν τη προσωπικότητα της. Ωριμάζει νωρίς και συχνά επιφορτίζεται και με τις υποχρεώσεις των άλλων λόγω ικανοτήτων.

Κίμων: Γιος του νικητή της μάχης του Μαραθώνα, Μιλτιάδη έγινε και ο ίδιος ένας απο τους μεγαλύτερους Αθηναίους στρατηγούς. Εύστροφος, πνευματώδης και αθλητικός. Συχνά προτιμά την εργένικη ζωή όπως και τα ελεύθερα επαγγέλματα, γιατί δεν του αρέσει να του ορίζουν τη ζωή του οι άλλοι.

Κλεάνθης: Ευγενικός και κομψός κατακτά τον συνομιλητή του μόνο που χάνει μέρος από τη γοητεία του λόγω της μεγάλης ιδέας που έχει για τον εαυτό του. Αυτό το γεγονός τον δυσκολεύει στις σχέσεις του ακόμη και στο γάμο του.

Κλέαρχος: Ριψοκίνδυνος αλλά και πολύ τυχερός, είναι σίγουρα ο επιτυχημένος της ζωής. Παρακολουθεί με ενδιαφέρον ότι έχει σχέση με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ενώ τον απωθεί ότι αφορά το παρελθόν.

Κλεοπάτρα: Επικίνδυνη γυναίκα για τους άντρες. Από μικρή έχει το χάρισμα να πείθει τους άλλους για τη μοναδικότητα της. Ο έρωτας παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή της.

Κοσμάς: Τίμιος και ιδεολόγος σε απίστευτο βαθμό. Είναι εργατικός και πολύ φιλότιμος. Συχνά ζει με την εντύπωση ότι η ζωή του φέρθηκε άδικα.

Κυβέλη: Λίγο απόμακρη, απαιτείται χρόνος ώστε να τη γνωρίσει κανείς. Αγαπά το ρεαλισμό και δε κρατά κακία σε κανέναν. Συνήθως έχει όψη αγοροκόριτσου και κάνει περισσότερο παρέα με άνδρες παρά με γυναίκες.

Κυριάκος, Κυριακή: Ο Κυριάκος είναι καλοκάγαθος με ωραίο χαμόγελο κι ευχάριστο παρουσιαστικό. Είναι τόσο αφοσιωμένος στην οικογένεια του, ώστε αυτό τον εμποδίζει να πετάξει με τα δικά του φτερά. Η Κυριακή είναι εξαιρετικά δραστήρια και νευρική. Για μια ισορροπημένη ζωή έχει ανάγκη από την αγάπη και την παραδοχή των γύρων της.

Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα: Αν και κοινωνικός ο Κωνσταντίνος, είναι στο βάθος κλειστός χαρακτήρας. Συχνά είναι υποταγμένος σε μια γυναίκα. Τη μητέρα ή τη σύζυγο του. Στη δουλειά του ξεχωρίζει γιατί είναι επίμονος κι εργατικός. Η Κωνσταντίνα είναι πιο αυθόρμητη κι ενθουσιώδης. Αγαπάει τα παιδιά και της αρέσει η τάξη στο χώρο της.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Λ

Λάμπρος: Ένας κεφάτος, λαμπερός άνδρας με θετική σκέψη και πολύ όμορφο χαμόγελο. Αντιμετωπίζει με ψυχραιμία αλλά και αισιοδοξία τα προβλήματα της ζωής και δεν το βάζει κάτω.

Λεωνίδας: Είναι ένας άνδρας που θέλει να λαμβάνει ηγετικό ρόλο, είναι αποφασιστικός και αρκετά επίμονος, όταν θέλει να πετύχει τους στόχους του. Αναζητά διαρκώς νέες συγκινήσεις και θέλεις να ξεφεύγεις από την ρουτίνα.

Λουκάς: Η πρόοδος και η οικονομική ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες της ζωής του. Θέλει να αποκτήσει υλικό πλούτο και θα μοχθήσει πολύ προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά και να αποκτήσει ισχύ!

Λουκία: Έχει τον τρόπο να στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω της, γιατί εκπέμπει θηλυκότητα και πολύ θετική αύρα. Γυναίκα αφοσιωμένη στην καριέρα, διαθέτει αυτοκυριαρχία και οικονομική άνεση.

Λέανδρος: Θαρραλέος, δυναμικός, αποφασιστικός και παροτρύνει και τους ανθρώπους γύρω Του να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Είναι πολυάσχολος, αρκετά προσηλωμένος στην καριέρα του και επιθυμεί στη ζωή του να αποκτήσει οικονομική άνεση και αυτοδυναμία.

Λυδία: Διαθέτει κοφτερό μυαλό και τραβά σαν σφουγγάρι κάθε νέα γνώση. Στη ζωή της θέλει περιπέτεια, δράση, νέες εμπειρίες και να αναπτύσσει τις γνώσεις της. .

Αν το όνομά σου ξεκινά από Μ

Μαγδαληνή: Με τη γνησιότητα του χαρακτήρα της, δημιουργεί πολλές συμπάθειες. Ο έρωτας παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή της. Της αρέσει να θαυμάζει αυτόν που αγαπά.

Μαντώ: Δυναμική, γεμάτη αποφασιστικότητα, δε μπορεί να ανεχτεί να βρίσκεται στη σκιά κάποιου άλλου. Πολύ καλή φίλη, όταν συμπαθεί κάποιον. Παρ’ όλα αυτά όμως είναι πολύ σκληρή με τους ανθρώπους που την πειράζουν.

Μάξιμος: Δίνει προτεραιότητα στις υλικές απολαύσεις. Έχει χιούμορ κι αυτό τον κάνει ευπρόσδεκτο στις παρέες. Φροντίζει να υπάρχει ένα μυστήριο γύρω από εκείνον. Του αρέσει να μιλάει πολύ.

Μάρθα: Ανεξάρτητη, μοναχική και φιλόζωη. Είναι απόμακρη με τους ανθρώπους παρ’ όλο που διαθέτει ισχυρή γοητεία ώστε να τους προσελκύσει.

Μαρία, Μάριος: Έχει την αίσθηση του καθήκοντος και τη μανία της τελειότητας. Της αρέσει να φαίνεται ικανή και οργανωτική και η γνώμη των άλλων μετράει πολύ γι’ αυτήν.Ο Μάριος, ζει έντονη ζωή όταν είναι νέος. Λατρεύει τις γυναίκες τη ταχύτητα και τα χρήματα. Είναι αποδοτικός σε όπιο επάγγελμα κι αν ασκήσει.

Μάρκος: Ευαίσθητος κι επηρεάσιμος, αγαπάει τους αδύνατους αλλά υποκύπτει στη δύναμη των ισχυρών. Έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με διαφορετικούς χαρακτήρες. Αγαπάει τη ζωή της νύχτας.

Μενέλαος: Έχει μεγάλη καρδιά και συγχωρεί εύκολα. Πολύ επιδέξιος στις χειρονακτικές εργασίες γίνεται άφθαστος μηχανικός. Τον αφήνει αδιάφορο η καριέρα. Προτιμάει την ασφάλεια μιας ήσυχης ζωής.

Μιλτιάδης: Φιλόδοξος και πονηρός, αντιλαμβάνεται τις τάσεις της εποχής και τις εκμεταλλεύεται αμέσως όταν πρόκειται για την εργασία του.

Μιχαήλ: Του αρέσει να επιβάλλεται στους γύρω του. Είναι αρκετά εύθικτος και δεν του αρέσει να του επιβάλλονται. Δίνει μεγάλη σημασία στις οικογενειακές παραδόσεις.

Μυρτώ: Αποκλειστική και ζηλιάρα, δεν της αρέσει να μοιράζεται. Δυναμική, αλλάζει συχνά επαγγέλματα και πετυχαίνει. Ανάλογα στη φάση στην οποία βρίσκεται, μπορεί να γίνει υπερβολικά γενναιόδωρη ή τσιγκούνα.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Ν

Ναταλία: Πληθωρική προσωπικότητα ασκεί συνήθως αρνητική επίδραση στα παιδιά της. Θέλει να είναι πρώτη σε όλα κι αυτό την κάνει ανταγωνιστική.

Νεφέλη: Απρόβλεπτη. Αγαπάει τους διάσημους άνδρες κι επιζητεί το περιβάλλον τους όμως δε καταφέρνει ότι επιδιώκει. Αγαπάει επίσης το χρήμα της είναι όμως δύσκολο να το αποκτήσει.

Νίκη: Ισορροπημένος χαρακτήρας, εύκολος στη συμβίωση. Αγαπάει τις απολαύσεις της ζωής και ειδικά αυτές που σχετίζονται με το χρήμα. Μισεί την οικονομική ανασφάλεια γι’ αυτό και αποταμιεύει. Επηρεάζεται πολύ από τη μητέρα της.

Νικόλαος, Νικολέτα: Ιδιαίτερα καλόκαρδος ο Νικόλαος μπορεί να δωρίσει ακόμη και τα ρούχα του σε όποιον τα έχει ανάγκη. Είναι το γλυκό παιδί της μητέρας του. Το μόνο του ελάττωμα, είναι ότι λέει ψέματα, από φόβο μη στενοχωρήσει εκείνους που αγαπάει. Η Νικολέτα αντίθετα έχει θάρρος να πει τη γνώμη της. Δεν είναι καθόλου φιλάρεσκη και αγαπάει τις σπουδές με πάθος.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Ξ

Ξένη: Αν αυτό είναι το όνομά σου τότε μάλλον είσαι γλυκιά και υποταγμένη στους οικογενειακούς κανόνες όταν είναι νεότερη, μεγαλώνοντας επαναστατεί και ακολουθεί τις επιλογές της. Με το χρόνο, εξελίσσεται σε δυναμική γυναίκα.

Ξενοφών: Ένας πολύ φιλόδοξος και λιγομίλητος άνδρας. Δε παρασύρεται από τους έρωτες και χρησιμοποιεί τις δημόσιες σχέσεις του προς όφελος της εργασίας του.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Ο

Οδυσσέας: Ο Οδυσσέας καταφέρνει να αποκτήσει αυτό που θέλει στη ζωή του. Τον ενδιαφέρουν πολύ οι γυναίκες και κάνει τα πάντα για να τις κατακτήσει. Είναι καλόκαρδος και γενναιόδωρος με τους φίλους του.

Όλγα: Ζωντανή γελαστή και φλύαρη, τις αρέσουν τα επαγγέλματα με κόσμο. Όμως δύσκολα ικανοποιείται με όσα έχει και γίνεται απαισιόδοξη. Της είναι απαραίτητο να έχει μπροστά της ένα στόχο. Συχνά έχει την αίσθηση ότι δίνει περισσότερα από όσα παίρνει.

Ορέστης: Τον χαρακτηρίζει η μετριοφροσύνη και η απλότητα. Στοιχεία που τον κάνουν αγαπητό στο περιβάλλον του. Συμβιβαστικός όπως είναι θέλει πάντα να ηρεμεί τα πνεύματα και να λύνει τις διαφορές των άλλων. Μερικές φορές υποτιμάει τις δυνατότητες του.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Π

Παναγιώτης, Παναγιώτα: Και οι δύο είναι ενεργητικοί και δραστήριοι. Στα νεανικά τους χρόνια αποκλείουν τη δράση από τη ζωή τους και αφοσιώνονται περισσότερο στην οικογένεια γι’ αυτό μετά από μια ορισμένη ηλικία, προσπαθούν να αναπληρώσουν όσα έχασαν και ρίχνονται ετεροχρονισμένα στις απολαύσεις της ζωής.

Παρασκευή: Ζωντανός και ανήσυχος χαρακτήρας, δυσκολεύεται να κατασταλάξει κάπου. Η δημιουργία οικογένειας αποτελεί γι’ αυτή παράγοντα ηρεμίας και ισορροπίας.

Πάρις: Λατρεύει την ομορφιά και την τέχνη. Λάτρης της υψηλής αισθητικής φροντίζει να περιβάλλεται από όμορφα αντικείμενα και δίνει μεγάλη σημασία στη καλοπέραση. Συχνά δίνει την αίσθηση, ότι είναι μισογύνης.

Πασχάλης: Ο Πασχάλης είναι χαρούμενος κι εξωστρεφής χαρακτήρας. Όταν κάνει λάθος το παραδέχεται.

Παύλος, Παυλίνα: Χαρακτηριστικό και των δύο, είναι ότι απεχθάνονται τους καυγάδες. Παρ΄ όλο τον συναινετικό τους χαρακτήρα προσπαθούν με τον τρόπο τους να επιβάλλονται στους άλλους. Επιζητούν την κυριαρχία με τον τρόπο τους κι ενώ μοιάζουν συγκρατημένοι, στη πραγματικότητα είναι παρορμητικοί και κανείς δε μπορεί να τους κάνει ν’ αλλάξουν γνώμη όταν αποφασίσουν κάτι.

Περικλής: Έχει μεγάλη ικανότητα στη διοίκηση και την οργάνωση και καταφέρνει να γίνεται ο πιο απαραίτητος συνεργάτης. Συνδυάζει τη φαντασία με τη λογική, γι’ αυτό και σπάνια θα ευφυσυχαστεί σε μια εργασία.

Πέτρος, Πετρούλα: Ο Πέτρος είναι σοβαρός και αρκετά δογματικός. Θέλει να φαίνεται γενναίος αλλά κοιτάζει μάλλον να αποφεύγει τους κινδύνους. Η Πετρούλα μοιάζει πολύ στο χαρακτήρα με τον Πέτρο. Απλά είναι πολύ περισσότερο άκαμπτη από εκείνον.

Πηνελόπη: Γεμάτη ιδιορρυθμίες η Πηνελόπη έχει τον τρόπο της να γίνεται αγαπητή σε όλους. Την χαρακτηρίζει πράγματι η αφοσίωση της στους δεσμούς και τις φιλίες της. Έχει πολλά ενδιαφέροντα στη ζωή της και χόμπι.

Πολυξένη: Γεμάτη ζωντάνια και υπερκινητική. Γεμάτη χιούμορ, αγαπά τις μιμήσεις. Η αναποφασιστικότητα της όμως την αποτρέπει από το να αφοσιωθεί σε έναν σκοπό.

Προκόπιος: Έλληνας ιστορικός απ’ την Καισάρεια της Παλαιστίνης, που έζησε τον 6ο αιώνα μ. Χ.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Ρ

Ραφαήλ, Ραφαέλα: Ρομαντικός και ιδιόρρυθμος ο Ραφαήλ, δεν κάνει ποτέ κα΄τι που δε θέλει. Δύσκολα επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων. Συνήθως ζει κλεισμένος στον εαυτό του. Η Ραφαέλλα πάλι είναι ενθουσιώδης κι έχει ανάγκη από τη συντροφιά των ανθρώπων. Ερωτεύεται και ζηλεύει με το ίδιο πάθος.

Ρέα: Αγαπάει όλα όσα αφορούν τη καλή ζωή. Δηλαδή διασκέδαση, ταξίδια και φυσικά το χρήμα. Η οικονομική άνεση είναι πολύ σημαντική γι’ αυτή γι’ αυτό φροντίζει να έχει τον κα΄ταλληλο σύντροφο και την κατάλληλη εργασία που να της αποδίδουν. Πάντα έχει καλές σχέσεις με όλους και πάντα κάνει το δικό της.

Αν έχεις όνομα που ξεκινά από Σ

Σάββας: Αν αυτό είναι το όνομά σου τότε μάλλον είσαι κλασικός τύπος οικογενειάρχη, που σέβεται τις παραδόσεις κι είναι πολύ συντηρητικός. Ο συντηρητισμός του αυτός γίνεται συνήθως πρόβλημα επικοινωνίας με τα παιδιά του και όλους του νεότερους.

Σαπφώ: Γυναίκα δυναμική και με πολύ χιούμορ, δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη. Διαλέγει συνήθως επαγγέλματα με προβολή.

Σοφία: Σημαίνει «ευφυΐα, δεξιότητα». Είναι πολύ απαιτητική από τη ζωή και τους ανθρώπους. Έχει μεγάλη έφεση στα γράμματα, διαθέτει μεγάλη φαντασία και είναι άριστη στη διήγηση.

Σοφοκλής: Δίκαιος και καλός χαρακτήρας, του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες και να καθοδηγεί τους άλλους. Τον ενδιαφέρουν πολύ τα κοινά και ασχολείται συχνά με την πολιτική.

Σπυρίδων, Σπυριδούλα: Πολύ ρομαντικοί, βλέπουν εξίσου ρομαντικά και τη ζωή. Κάποτε απογοητεύονται από τη πεζή πραγματικότητα. Αποφασίζουν τότε να βρουν μια ήσυχη δουλειά ώστε να τους προσφέρει κάποια ανεξαρτησία.

Σταμάτης: Ήσυχος άνθρωπος, δίνει σημασία στη καλοπέραση και απεχθάνεται τους καυγάδες. Αποφεύγει τους μπελάδες και τις κακοτοπιές και προτιμάει να ασχολείται με το κήπο του, το σπίτι του και τα χόμπι του.

Σταύρος, Σταυρούλα: Ο Σταύρος είναι εργατικός και λιτός στα λόγια. Έχει μεγάλη επιδεξιότητα στα χέρια. Έμπιστος φίλος και καλός σύζυγος. Η Σταυρούλα είναι νευρική και οξύθυμη. Πολύ περήφανη δεν εξομολογείται ποτέ τα προβλήματα της. Τα παιδιά της φέρνουν την ισορροπία που χρειάζεται.

Στέλλα: Ιδιόρρυθμος άνθρωπος η Στέλλα γίνεται συνήθως οπαδός της υγιεινής διατροφής και της σχολαστικής καθαριότητας στο σπίτι. Φροντίζει πολύ την υγεία της, την εμφάνιση της κι αγαπάει τη φύση και τα ταξίδια.

Στέφανος, Στεφανία: Σοβαρός, συντηρητικός και αυστηρός, ο Στέφανος ξεχνάει όλες τις αναστολές και τους φόβους του όταν είναι να αγωνιστεί για κάποιο ιδανικό. Η Στεφανία βλέπει τη ζωή σαν ένα όμορφο παιχνίδι και της συμπεριφέρεται ανάλογα. Ξέρει να απολαμβάνει και να χαίρεται.

Λίγα ακόμη ονόματα από Σ

Στυλιανός, Στυλιανή: Και οι δύο βλέπουν τα πράγματα από κάποια απόσταση και δε παίρνουν τίποτε στα σοβαρά. Το γέλιο αποτελεί το όπλο τους, με αποτέλεσμα να τους τα συγχωρούν όλα. Πάντως δε παίρνουν στα αστεία τη δουλειά τους όπου εκεί ξεχωρίζουν για την ευσυνειδησία τους.

Συμεών: Του αρέσει η μάθηση και έχει μεταδοτικότητα στη μεταφορά γνώσης. Γι’ αυτό και του ταιριάζει η διδασκαλία. Τον αγαπούν τα παιδιά ενώ έχει την ικανότητα να διακρίνει τις αληθινές σκέψεις των άλλων.

Σωκράτης: Ιδανικός ως δημόσιος λειτουργός, έχει πάθος με τη δικαιοσύνη και μπορεί να κάνει πολλές θυσίες για τα ιδανικά του. Έχει θεωρητικό μυαλό και οι πρακτικές πλευρές της ζωής είναι γι’ αυτόν άχρηστες πληροφορίες.

Σωτήρης, Σωτηρία: Ο Σωτήρης, έχει πάθος με τη μουσική και πολύ συχνά είναι επιδέξιος σε κάποιο όργανο. Είναι καλοφαγάς κι εξαίσιος μάγειρας. Η Σωτηρία είναι ευθύβολη και ειλικρινείς στο λόγο της. Έχει έντονο δυναμισμό και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Τ

Τατιάνα: Πολύ ανεξάρτητος τύπος γυναίκας και λίγο εκκεντρική απωθείται από τις δεσμεύσεις. Λατρεύει τη ζωή κοντά στη φύση, τον αθλητισμό και τα ταξίδια.

Τερψιχόρη: Άριστη συνεργάτης που αποφεύγει τη προσωπική της προβολή. Είναι ρεαλίστρια και πρακτική.

Τηλέμαχος: Είναι ευέξαπτος και γίνεται πολύ συχνά επιθετικός. Θεωρεί αρκετές φορές ότι οι άλλοι δεν τον αγαπούν και δεν τον προσέχουν όσο θα άπρεπε. Η επαγγελματική επιτυχία όμως του χαρίζει την ισορροπία που έχει ανάγκη.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Υ

Υακίνθη: Της αρέσει η αυτονομία και είναι σχεδόν πάντα αυτοδημιούργητη. Πεισματάρα, δεν επηρεάζεται εύκολα από τους άλλους. Αγαπάει πολύ τα ζώα κι έχει ανεπτυγμένο μέσα της το κριτήριο της καλαισθησίας.

Αν έχεις όνομα που ξεκινά από Φ

Φαίδρα: Κλειστός χαρακτήρας η Φαίδρα δυσκολεύεται στην επικοινωνία της με τους ανθρώπους. Ζει σε έναν δικό της κόσμο. Δίπλα στον άντρα της στον οποίον επιβάλλεται και στα παιδιά της.

Φαίδων: Μορφωμένος, πολυταξιδεμένος και κοινωνικός, ο Φαίδων δημιουργεί πολλές συμπάθειες και δε του λείπουν ποτέ οι παρέες. Στο βάθος όμως είναι αρκετά μοναχικός και σπάνια εκδηλώνει τα αισθήματα του.

Φιλήμων: Ο Φιλήμων δε θυμώνει ποτέ και βλέπει πάντα τις καλές πλευρές των ανθρώπων και των γεγονότων. Αυτή του η στάση στη ζωή του χαρίζει έναν μακρύ βίο.

Φοίβη: Είναι συνήθως ψηλή και λυγερόκορμη. Συνηθίζει να αφιερώνεται σε έναν σκοπό ή έναν άνθρωπο χωρίς να περιμένει ανταπόδοση.

Φοίβος: Πολύ περίεργος, τον ενδιαφέρει η μελέτη της ανθρώπινης ψυχής. Γλεντάει και χαίρεται τη ζωή, είναι κοινωνικός και γενναιόδωρος.

Φίλιππος: Πολύ τακτικός, έχει μανία με την καθαριότητα. Ασχολείται πολύ με τον αθλητισμό και δεν αγαπάει ιδιαίτερα την οικογενειακή ζωή.

Φλώρα: Πάντα χαμογελαστή κι εργατική καταπιέζει τη προσωπικότητα της μέσα σε ένα προφίλ μετριοπαθέστερο γεμάτο από τη σεμνότητα που τη διακρίνει. Είναι η ιδανική μητέρα.

Φώτιος, Φωτεινή: Και οι δύο τους, ακολουθούν τη πορεία που έχουν χαράξει απερίσπαστοι από εξωγενείς επιρροές. Θέλουν να βελτιώσουν τη θέση τους αλλά τους λείπει η διπλωματία. Δεν διαλέγουν πάντα τον κατάλληλο σύντροφο.

Αν το όνομά σου ξεκινά από Χ

Χαρά: Έξυπνη κι ευαίσθητη, αγωνίζεται για να μπορέσει να διακριθεί επαγγελματικά. Δημιουργεί συχνά σαδομαζοχιστικές σχέσεις με τους άνδρες και βρίσκει μια συναισθηματική ισορροπία μόνο όταν αποκτήσει παιδί.

Χαράλαμπος: Προσγειωμένος, δε σκέφτεται με ρομαντισμό. Η σκέψη του είναι θετική και ρεαλιστική γι’ αυτό και αναζητεί πρακτικές λύσεις και στόχους. Είναι όμως καλόκαρδος και χαίρει της εμπιστοσύνης όλων των συγγενών και των φίλων του. Έχει αδυναμία στις γυναίκες και του έχουν κι αυτές.

Χαρίκλεια: Είναι κοινωνική και εξωστρεφής. Δε προβληματίζεται πολύ, προτιμάει να χαίρεται τη ζωή της. Η οικογενειακή ζωή, παίζει σημαντικό ρόλο γι’ αυτήν.

Χαρίλαος: Η δουλειά απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και συνήθως διαπρέπει στο επάγγελμα του. Έντιμος και χωρίς μεγάλες υλικές απαιτήσεις, θέλει πάντα να προσφέρει στους άλλους.

Χρήστος, Χριστίνα: Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το πείσμα. Ποτέ δεν παραδέχονται ότι έχουν άδικο. Η επιμονή τους τους κάνει μερικές φορές να πετυχαίνουν τα αδύνατα. Η Χριστίνα βρίσκει την ευτυχία στην οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή.

Χριστόφορος: Αγαπημένο ρητό του Χριστόφορου είναι το «Μέτρον άριστον» και φυσικά αποτελεί τον πιο γνήσιο και εκφραστή του. Η καλή οργάνωση της καθημερινής ζωής είναι απαραίτητος παράγοντας για τη ψυχική του ηρεμία.

Χρύσανθος, Χρυσάνθη: Και οι δύο είναι ιδιαιτέρως ευγενικοί παρακινούμενοι από την έννοια τους να μην πληγώσουν ή να δυσαρεστήσουν κανέναν.

Αν έχεις όνομα που ξεκινά από Ω

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωρίων: Ο αινιγματικός χαρακτήρας του κάνει τους άλλους να θέλουν να τον γνωρίσουν περισσότερο. Οι συμβατικότητες δε του ταιριάζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.