Έχετε αναρωτηθεί; – Αυτή είναι η ιστορία που έχει το «φιογκάκι» στα γυναικεία εσώρουχα!

Ο λόγος που η πλειοψηφία των σουτιέν διαθέτει ένα μικρό φιόγκο δεν είναι απλά αισθητικός

Έχετε αναρωτηθεί; – Αυτή είναι η ιστορία που έχει το «φιογκάκι» στα γυναικεία εσώρουχα!

Όπως θα έχετε παρατηρήσει στα γυναικεία εσώρουχα, είτε πρόκειται για τα σουτιέν είτε για τα σλιπ, υπάρχει συχνά τοποθετημένος ένας… φιόγκος.

Τι είναι ο μικρός φιόγκος στα σουτιέν

Στην πραγματικότητα, ο λόγος που η πλειοψηφία των σουτιέν διαθέτει ένα μικρό φιόγκο στο κέντρο της μπροστινής της πλευράς δεν είναι απλά αισθητικός (όπως κανείς θα υπέθετε), αλλά κουβαλάει μια πλούσια ιστορία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», η μικρή αυτή κορδέλα στο παρελθόν βρισκόταν εκεί για έναν πολύ σοβαρό λόγο, καθώς επιτελούσε μια ιδιαίτερα σημαντική λειτουργία.

«Τα παλιά χρόνια, όταν οι γυναίκες φορούσαν κορσέδες, υπήρχε ένα κομμάτι μπαλένας, το οποίο τοποθετούταν στο εσωτερικό του εσωρούχου. Για να παραμείνει ο κορσές στη σωστή θέση, είχε προστεθεί μια κορδέλα, στο κέντρο της μπροστινής πλευράς, την οποία και οι γυναίκες έδεναν. Ο λόγος που τοποθετήθηκε σε αυτό το σημείο είναι επειδή, πολύ απλά, ήταν πιο εύκολα προσβάσιμο», αναφέρεται στο άρθρο της «Daily Mirror».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με το πέρασμα των χρόνων, μπορεί ο άβολος και σφιχτός κορσές να αντικαταστάθηκε από τα σουτιέν, αλλά η μικρή αυτή κορδέλα παρέμεινε και στα μοντέρνα εσώρουχα, αν και λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την πραγματική του προέλευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.