ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Το «Αρσενικό Νάξου» είναι πλέον ΠΟΠ – Το ώριμο και σκληρό τυρί που παρασκευάζεται παραδοσιακά

Το «Αρσενικό Νάξου» είναι πλέον ΠΟΠ – Το ώριμο και σκληρό τυρί που παρασκευάζεται παραδοσιακά

Το «Αρσενικό Νάξου» έγινε ΠΟΠ.

Το «Αρσενικό Νάξου», το νησιώτικο τυρί με την ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση, περιλαμβάνεται στο εξής στα προστατευόμενα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για ένα «ώριμο, σκληρό τυρί που παρασκευάζεται παραδοσιακά από μη παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Ξεχωρίζει από τα άλλα τυριά χάρη στην έντονη, πικάντικη και αλμυρόγλυκη γεύση του», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η διαδικασία παραγωγής του ΠΟΠ τυριού της Νάξου

Το «Αρσενικό Νάξου» παράγεται και ωριμάζει σε διάφορες κοινότητες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Η διαδικασία παραγωγής του συνδέεται στενά με τις γνώσεις των τυροκόμων, οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τον χρόνο τυροκόμησης, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και τη σύσταση της χλωρίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα αυτή ονομασία έρχεται να προστεθεί σε πάνω από 1.460 προστατευόμενα διατροφικά προϊόντα, ο κατάλογος των οποίων είναι διαθέσιμος στη βάση δεδομένων eAmbrosia.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.