ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Μαρία Μαγγίνα. «H αφωνία του κ.  Μητσοτάκη στην Άγκυρα παραπέμπει σε αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»

‘Άρθρο της υποψήφιας ευρωβουλευτού του κόμματος ΝΙΚΗ

Μαρία Μαγγίνα. «H αφωνία του κ.  Μητσοτάκη στην Άγκυρα παραπέμπει σε αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής  πολιτικής»

Τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα σχολιάζει η υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος ΝΙΚΗ Μαρία Μαγγίνα.

Η κα. Μαγγίνα αναφέρει ότι η τουρκική επαναπροσέγγιση είναι απολύτως ευκαιριακή και συγκυριακή, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Τουρκία, ενώ στηλιτεύει την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος άφησε το πεδίο ελεύθερο στον Τούρκο πρόεδρο να αναφερθεί γενικώς για τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα αλλά και στην αφωνία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αναφορικά με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας οι οποίες φτάνουν έως τον 25ο μεσημβρινό.

Διαβάστε το άρθρο.

“Είναι τοις πάσι γνωστό πως η ηρεμία στο Αιγαίο επήλθε μετά τον καταστροφικό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2022, όμως βασικός λόγος της κατάπαυσης των  προκλήσεων του εξ’ανατολών γείτονα, ήταν η  έλλειψη ανταλλακτικών των τουρκικών F-16, συνέπεια της επιδείνωσης των Αμερικανο-τουρκικών σχέσεων. 

Ο Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε αυτή την ανάγκη, κυρίως όμως την στρατιωτική  αδυναμία του, ως ….δήθεν  φιλική χειρονομία. 

Την τελευταία περίοδο οι  προκλήσεις από την τουρκική πλευρά,μπορεί μεν να μην προέρχονται ‘από αέρος ‘  είναι όμως έντονες κι εξόχως υποτιμητικές για την πατρίδα μας .

Η πρόσφατη μετατροπή της Ιεράς Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος –ο  Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά κατά την διάρκεια της συνάντησής του στην Αγκυρα  στον βυζαντινό πολιτισμό-, οι επαναλαμβανόμενες ΝΑΥΤΕΞ στο Αιγαίο καθώς και οι συνεχείς λαθραίες αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά, είναι δείγματα της Τουρκικής προκλητικότητας και υποτίμησης της Ελλάδος.

Η καταδίκη από το μικτό ορκωτό εφετείο σε 5ετή φυλάκιση δύο προξενικών υπαλλήλων της Τουρκίας για κατασκοπεία από το Εφετείο της Ρόδου είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει χτυπήσει πολλά καμπανάκια.Στην συνάντηση των δύο ηγετών, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε σε τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός απάντησε ότι ο χαρακτηρισμός της μειονότητας ως θρησκευτική προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Με αυτόν τον τρόπο ο Τούρκος πρόεδρος διεύρυνε την διεκδίκηση του σε όλη της Ελλάδα, γεγονός το οποίο ο Έλληνας Πρωθυπουργός άφησε ασχολίαστο. Ομολογουμένως κρίνεται ως “αστοχία”, για αρχηγό χώρας που το θρησκευτικό φρόνημα  είναι χαραγμένο όχι μόνο στις ψυχές αλλά και στο Σύνταγμα των Ελλήνων!

Ο εκτουρκισμός της Ίμβρου και της Τενέδου, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης, δημιουργεί ελληνική δυσπιστία απέναντι στην Τουρκία.

Ο διαμοιρασμός του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό, τον οποίο αιτείται η Τουρκία, προσκρούει στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας, που αναγνωρίζει χωρικά ύδατα στα ελληνικά νησιά. Βεβαίως, η Ελλάδα υπερέχει δικαιωματικά ως χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που να μπορεί να δεχθεί την στέρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων 1,5 εκατομμυρίου Ελλήνων που κατοικούν στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιορίσει τα νόμιμα σύνορά της. Το λάθος του Ελευθέριου Βενιζέλου που εγκατέλειψε τη νήσο Σασών στην Αδριατική δεν επαναλαμβάνεται, ούτε το mea culpa του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι διεθνείς συνθήκες έχουν αλλάξει υπέρ της Ελλάδας και δεν θα έπρεπε ο οραματιστής μιας Πανσουνιτικής Ισλαμιστικής ηγεμονίας να προσβάλει και αγνοεί  κατά πρόσωπο την χώρα μας, κοιτίδα του πολιτισμού της Ευρώπης, ούτε τα Χριστιανικά μας σύμβολά και ιδεώδη.

Συμπερασματικά στο ερώτημα, πόσο «επιτυχές» κρίνει κανείς το ταξίδι του κυρίου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, η απάντηση δυστυχώς είναι πως η αφωνία του σε δύο τόσο σημαντικά εθνικά θέματα, μόνο σε αποτυχία παραπέμπει. 

Μαρία Μαγγίνα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΙΚΗ”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.