ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020: Αυτά είναι τα 57 εστιατόρια που βραβεύτηκαν

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020: Αυτά είναι τα 57 εστιατόρια που βραβεύτηκαν

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2020 από το Αθηνόραμα έγινε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.

Το «Varoulko Seaside» αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20 (Αθήνα). Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θεοδωρος Καραογλου.

Τα Βραβεία Ελληνικής κουζίνας 2020 ανά γεωγραφική περιοχή και βαθμολογία

ΑΘΗΝΑ

  • Varoulko Seaside 16/20
  • Tudor Hall (Ξεν. King George) 15,5/20
  • Aleria 15/20
  • Sense (Ξεν. AthensWas) 14,5/20
  • Ark 14/20
  • Artisanal Lounge & Gardens 14/20
  • Βασίλαινας 14/20
  • Μαγικές Κατσαρόλες 14/20

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι Μάκης Παναγιωτάτος, Διευθυντής «Ark» (14/20), Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens» (14/20) και Μανώλης Γαρνέλης, σεφ «Βασίλαινας» (14/20). Βραβεύτηκαν επίσης οι «Μαγικές Κατσαρόλες» (14/20). Τα βραβεία απένειμε ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Salonica Restaurant (Ξεν. Makedonia Palace) 15 /20
  • Clochard 14,5/20
  • Χαρούπι 14,5/20
  • Ambrosia (Ξεν. Hyatt Regency) 14/20
  • Dome Real Cuisine (Ξεν. Nikopolis Hotel) 14/20
  • Το Μανιτάρι 14/20

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

  • Ντομάτα (Ξεν. Sani Resort) 15/20

  • Bubo Fine Dining Restaurant (Ξεν. Ekies All Senses Resort) 14,5/20
  • Μπουκαδούρα 14/20

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  • Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω (Λιτόχωρο Πιερίας) 14/20
  • Ο Θωμάς (Σκλήθρο Φλώρινας) 14/20
  • Κοντοσώρος (Ξινό Νερό Φλώρινας) 14/20
  • Ναουμίδης (Άγ. Παντελεήμονας Φλώρινας) 14/20
  • Χάραμα (Αρκοχώρι Ημαθίας) 14/20

ΚΡΗΤΗ

  • La Bouillabaisse (Ξεν. Minos Beach Art Hotel, Αγ. Νικόλαος) 14,5/20
  • J-Tree (Ξεν. Kakkos Beach, Ιεράπετρα) 14,5/20
  • Old Mill (Ξεν. Elounda Mare) 14,5/20
  • Yacht Club (Elounda Hotels & Resorts) 14,5/20
  • Αλέκος (Αρμένοι Ρεθύμνου) 14/20
  • Avli (Ρέθυμνο) 14/20
  • Ferryman (Ελούντα) 14/20
  • Ο Λεβέντης (Άνω Σταλός Χανίων) 14/20
  • Ntore (Ηράκλειο) 14/20
  • Ονήσιμος (Ηράκλειο) 14/20
  • Pelagos Seaside (Ξεν. Coriva Beach, Κουτσουνάρι Λασιθίου) 14/20
  • Χρυσόστομος (Χανιά) 14/20

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με 14/20 παρέλαβαν οι Χρυσόστομος Ορφανουδάκης, ιδιοκτήτης «Χρυσόστομος», Αλέξης Τζωρτζάκης, ιδιοκτήτης «Pelagos Seaside», Ονήσιμος Σαριδάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «ΟΝΗCΙΜΟC», Πέτρος Κοσμαδάκης, σεφ «Ntore», Γιώργος Χατζημανωλάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Λεβέντης», Κατερίνα Ξεκάλου, ιδιοκτήτρια «Avli», Ιωσήφ Φραγκιαδάκης, ιδιοκτήτης «Αλέκος». Βραβεύτηκε επίσης το «Ferryman». Τα βραβεία απένειμε η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Noble Gourmet Restaurant (Ξεν. Elysium Resort & Spa, Ρόδος) 15,5/20
  • Five Senses – Art “Kouzina” (Ξεν. Lindos Blu, Ρόδος) 14,5/20
  • Cesar (Ρόδος) 14/20
  • Το Λημέρι του Ληστή (Ρόδος) 14/20
  • Μαυρίκος (Ρόδος) 14/20
  • Παράγκα (Ρόδος) 14/20

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

  • Petra Restaurant (Canaves Oia Suites, Σαντορίνη) 15/20
  • Σελήνη (Ξεν. Katikies Garden, Σαντορίνη) 15/20
  • Baos (Ξεν. Myconian Κorali, Μύκονος) 14,5/20
  • Cabbanes (Myconian Villa Collection, Μύκονος) 14,5/20
  • Μαραθιά (Τήνος) 14,5/20
  • Black Rock (Ξεν. Santorini Secret, Σαντορίνη) 14/20
  • FlyAway (Ξεν. West East Suites, Σαντορίνη) 14/20
  • Το Θαλασσάκι (Τήνος) 14/20
  • Ithaka (Ιος) 14/20
  • Noa (Ξεν. Myconian Kyma, Μύκονος) 14/20
  • Ρόζας (Σαντορίνη) 14/20

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ

  • Kooc Taverna Secrets (Costa Navarino) 14,5/20
  • Barbouni (Costa Navarino) 14/20

ΕΠΤΑΝΗΣΑ

  • Pomo D’Oro (Κέρκυρα) 14/20
  • Toula’s Gastronomy (Κέρκυρα) 14/20

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • 6 Κλειδιά (Ξεν. 6 Κλειδιά, Πήλιο) 14/20

ΗΠΕΙΡΟΣ

  • Sesa (Sesa Boutique Hotel, Πρέβεζα) 14/20
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι Ανδρέας Γάβρης, ιδιοκτήτης/σεφ «Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω» (Λιτόχωρο), Λένα Ευαγγέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων «Έξι Κλειδιά» (Πήλιο), Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Θωμάς» (Σκλήθρο), Ιλιάννα Κοντοσώρου, ιδιοκτήτρια/σεφ «Κοντοσώρος» (Ξινό Νερό), Άγγελος Ναουμίδης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ναουμίδης» (Άγιος Παντελεήμονας), Στέφανος Λαφάρας, ιδιοκτήτης/ σεφ «Χάραμα» (Αρκοχώρι Νάουσας). Τα βραβεία απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.