Είναι «θερμιδική βόμβα»; – Να πόσες θερμίδες έχει το… σουβλάκι (βίντεο)

Είναι «θερμιδική βόμβα»; – Να πόσες θερμίδες έχει το… σουβλάκι (βίντεο)

Αδιαμφισβήτητα, το εθνικό έδεσμα της χώρας μας είναι το… πιτόγυρο! Άλλωστε, δεν υπάρχει ένας Έλληνας ή ακόμη και τουρίστας που να μας επισκεφθεί και να μην φάει.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως, ανάλογα με τα υλικά, μπορεί να εξελιχθεί σε θερμιδική βόμβα αλλά με λίγη προσοχή δεν χρειάζεται να ανησυχούμε και τόσο.

Μια πίτα γύρο απ’ όλα (σουβλάκι όπως λέμε στην Αθήνα) αποτελείται από την πίτα, το κρέας (χοιρινό ή κοτόπουλο σε γύρο ή καλαμάκι), τζατζίκι (ή σως), τηγανητές πατάτες, ντομάτα και κρεμμύδι.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα υλικά που περιέχονται στην πίτα και τις θερμίδες τους.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ: ΣΟΥΒΛΑΚΙ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ): 580 θερμίδες (490 θερμίδες με αλάδωτη πίτα)

ΓΥΡΟ ΧΟΙΡΙΝΟ: 670 θερμίδες (580 θερμίδες με αλάδωτη πίτα)

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: ΣΟΥΒΛΑΚΙ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ): 680 θερμίδες (590 θερμίδες με αλάδωτη πίτα)

ΓΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: 770 θερμίδες (680 θερμίδες με αλάδωτη πίτα)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.