ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλλάζει η συσκευασία της δημοφιλούς σοκολάτας Toblerone – «Τέλος» το βουνό Matterhorn

Τι ορίζει ο ελβετικός νόμος

Αλλάζει η συσκευασία της δημοφιλούς σοκολάτας Toblerone – «Τέλος» το βουνό Matterhorn

Η σοκολάτα Toblerone, αποφάσισε να αφαιρέσει την απεικόνιση της κορυφής του βουνού Matterhorn από τη συσκευασία της καθώς μέρος της παραγωγής της σοκολάτας θα μεταφερθεί από την Ελβετία στη Σλοβακία.

Ειδικότερα, η δημοφιλής σοκολάτα θα έχει νέο σήμα στη συσκευασία της ενώ σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια αμερικανική εταιρεία Mondelez, η εικόνα του βουνού ύψους 4.478 μέτρων θα αντικατασταθεί από ένα σχέδιο μιας απλής βουνοκορφής.

Ήδη από το 2017 ίσχυαν αυστηροί κανόνες για την «ελβετικότητα» της σοκολάτας. Ο ελβετικός νόμος ορίζει ότι μόνο τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που παρασκευάζονται ολοκληρωτικά μέσα στη χώρα μπορούν να φέρουν τα εθνικά σύμβολα ή άλλες ελβετικές εικόνες.

Σε μια δήλωση στο BBC, η Mondelez είπε ότι μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός χώρας για να «ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως και να αναπτύξει την επωνυμία Toblerone για το μέλλον».

Πρόσθεσε ότι η νέα συσκευασία θα περιλαμβάνει μια «χαρακτηριστική νέα γραμματοσειρά και λογότυπο Toblerone που αντλούν περαιτέρω έμπνευση από τα αρχεία Toblerone και την υπογραφή του ιδρυτή μας, Tobler».

Η Toblerone, η σοκολάτα σε σχήμα βουνού από ελβετικό γάλα με μέλι και μαντολάτο αμυγδάλου, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1908 στη Βέρνη.

Ωστόσο μόλις το 1970 έκανε το ντεμπούτο της η «οδοντωτή» σιλουέτα του Matterhorn στη συσκευασία.

Η εταιρεία Mondelez είπε ότι η Βέρνη ήταν «σημαντικό μέρος της ιστορίας μας και θα συνεχίσει να είναι έτσι για το μέλλον».

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η Tonblerone αλλάζει. Το 2016,προκλήθηκε διαμάχη όταν η εταιρεία άλλαξε το σχέδιο της πλάκας σοκολάτας, αφαιρώντας τα διακριτικά τριγωνικά κομμάτια σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει το κόστος.

Ωστόσο, μετά από πολλές επικρίσεις, δύο χρόνια αργότερα η εταιρεία επέστρεψε στην αρχική της μορφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.