ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτά είναι τα πιο… περίεργα χριστουγεννιάτικα πιάτα στον κόσμο – Από τηγανιτές κάμπιες μέχρι θαλασσινό παπαγάλο

Εσείς θα τα δοκιμάζατε;

Αυτά είναι τα πιο… περίεργα χριστουγεννιάτικα πιάτα στον κόσμο – Από τηγανιτές κάμπιες μέχρι θαλασσινό παπαγάλο

Τα Χριστούγεννα, τα έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με παραδοσιακά πιάτα όπως η γεμιστή γαλοπούλα ή το χοιρινό με δαμάσκηνα.

Ωστόσο, κάποιοι λαοί προτιμούν αντί για κρέας ψάρι: κυπρίνος για τους Τσέχους και τους Σλοβάκους, μπακαλιάρος για τους Πορτογάλους.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν και κάποια παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα πιάτα πολύ… προχωρημένα (τουλάχιστον για τα δικά μας δεδομένα).

Για παράδειγμα, οι Ισλανδοί έχουν απαραιτήτως στο γιορτινό τους τραπέζι ψητό τάρανδο.

Από την άλλη μεριά οι Νορβηγοί αγαπούν το smalahove, που κυριολεκτικά σημαίνει «κεφάλι πρόβατου», και είναι ουσιαστικά σούπα από βραστή αρνίσια κεφαλή. Μάλιστα, οι πιο μερακλήδες αφήνουν το μυαλό να μαγειρευτεί μέσα στο κρανίο του ζώου για να το απολαύσουν μετά με το κουταλάκι!

Υπάρχουν και πιο extreme.

Στη Νότια Αφρική οι mopane (κάμπιες των Χριστουγέννων) είναι η απόλυτη λιχουδιά για τις γιορτές. Πρόκειται για τηγανιτές κάμπιες που δεν λείπουν από τα χριστουγενιάτικα τραπέζια.

Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για τις συνηθισμένες, κοινές κάμπιες αλλά το είδος Pine Tree Emperor Moth που ζουν μέσα στα συγκεκριμένα πεύκα.

Οι γεμάτες πρωτεΐνη προνύμφες συλλέγονται λίγο πριν από τον χειμώνα, τηγανίζονται και σερβίρονται με ένα είδος πολέντας.

Στη Γροιλανδία τρελαίνονται για το Mattak – ωμό δέρμα φάλαινας με το λίπος του – και το kiviak, ένα είδος μικρού πουλιού της Αρκτικής (θαλασσινός παπαγάλος) , δημοφιλές χριστουγεννιάτικο έδεσμα και στην Ισλανδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πτηνό συνήθως τυλίγεται σε δέρμα φώκιας, θάβεται για πολλούς μήνες και αφού έχει αρχίσει να αποσυντίθεται, σερβίρεται ως εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο πιάτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.