ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτές είναι τρεις έξυπνες συμβουλές μαγειρικής που θα θέλατε να γνωρίζατε νωρίτερα

Μπορεί να γίνει πολύ απολαυστική όταν ασχολείστε με αυτήν με μεράκι

Αυτές είναι τρεις έξυπνες συμβουλές μαγειρικής που θα θέλατε να γνωρίζατε νωρίτερα

Η μαγειρική μπορεί να γίνει πολύ πιο απολαυστική όταν ασχολείστε με αυτήν με μεράκι και έτσι δεν θα είναι μια κουραστική συνήθεια.

Και ακόμη πιο «προσιτή» όταν γνωρίζετε κάποια βασικά κόλπα, που θα κάνουν την ενασχόλησή σας με αυτή, ακόμη πιο εύκολη.

Όπως και τα τρία που ακολουθούν και θα θέλατε να γνωρίζετε νωρίτερα.

Ένας πιο καθαρός τρόπος για να σπάσετε ένα αυγό

Όταν χτυπάτε ένα αυγό στην άκρη ενός μπολ, δεν σπάτε μόνο το κέλυφος. Η λεπτή μεμβράνη που περιβάλλει το ασπράδι και τον κρόκο σπάει, επίσης, επιτρέποντας σε μικροσκοπικά θραύσματα του κελύφους να αναμιχθούν με το υγρό και να προσθέσουν ένα ανεπιθύμητο τραγανό στοιχείο στο τελικό πιάτο σας.

Σύμφωνα με το Real Simple αυτό που έχετε να κάνετε είναι να σπάσετε το αυγό σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ο πάγκος. Με αυτόν τον τρόπο, η μεμβράνη παραμένει άθικτη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κέλυφος στην ομελέτα σας.

Βήμα 1: Κρατήστε το αυγό με το ένα χέρι και χτυπήστε το σταθερά σε μια σκληρή επιφάνεια.

Βήμα 2: Ελέγξτε το σπάσιμο: Θα πρέπει να βλέπετε μια εσοχή και μια ρωγμή από πλευρά σε πλευρά, όπως ένας «ισημερινός».

Βήμα 3: Τοποθετήστε τους αντίχειρές σας σε κάθε πλευρά της ρωγμής και τραβήξτε απαλά το κέλυφος. Τυχόν θραύσματα θα κολλήσουν στη μεμβράνη και δεν θα πέσουν στο μπολ.

Πώς να κόψετε το σκόρδο

Τέρμα πια ο αγώνας με τις κολλώδεις, λεπτές φλούδες από χαρτί. Με αυτά τα τρία βήματα -κομμένο, θρυμματισμένο, ψιλοκομμένο- μπορείτε να προετοιμάσετε μια σκελίδα σκόρδου σε χρόνο μηδέν.

Βήμα 1. Χρησιμοποιήστε την άκρη ενός μαχαιριού για να κόψετε τη σκληρή ρίζα κάθε σκελίδας. Αυτό κάνει τη φλούδα να ξεφλουδίζει πιο εύκολα.

Βήμα 2. Τοποθετήστε μία σκελίδα κάτω από την επίπεδη πλευρά του μαχαιριού, με τη λεπίδα στραμμένη μακριά από εσάς. Πιέστε την παλάμη ή τη γροθιά σας πάνω στο μαχαίρι μέχρι να νιώσετε τη σκελίδα να υποχωρεί. Αφαιρέστε και πετάξτε τη φλούδα.

Βήμα 3. Μαζέψτε τις ξεφλουδισμένες σκελίδες, κρατήστε το μαχαίρι σας από τη λαβή και τοποθετήστε το άλλο, μη κυρίαρχο χέρι σας πάνω στη λεπίδα. Κουνήστε το μαχαίρι πάνω-κάτω μέσα από τις σκελίδες (με την άκρη να μένει πάνω στο ξύλο κοπής). Ψιλοκόψτε μέχρι το σκόρδο να έχει το μέγεθος που θέλετε.

Πώς να μαλακώσετε γρήγορα το βούτυρο

Ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο εκ των προτέρων, όπως συνιστά η συνταγή που θέλετε να κάνετε; Ακολουθούν δύο τρόποι για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Γρήγορα: Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και τοποθετήστε τα στον πάγκο της κουζίνας. Σε 10 έως 15 λεπτά, θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γρηγορότερα: Βάλτε τα κομμάτια στον φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία σε διαστήματα των 20 δευτερολέπτων, ελέγχοντας ενδιάμεσα. Το βούτυρο είναι έτοιμο όταν είναι εύπλαστο αλλά όχι πολτώδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.