ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε γιατί δεν πρέπει να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε

Θα μεταφερθούν πολλά βακτήρια τόσο στα χέρια μας εάν έρθουν σε επαφή όσο και στον πάγκο της κουζίνας μας

Δείτε γιατί δεν πρέπει να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε

Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι αν πλύνουν το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν, θα προστατευθούν από τροφιμογενείς ασθένειες, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Γενικότερα καλό θα είναι όταν μαγειρεύουμε κοτόπουλο να φοράμε πάντα γάντια.

Παράλληλα, είναι απαγορευτικό να πλένουμε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουμε, καθώς με αυτό τον τρόπο θα μεταφερθούν πολλά βακτήρια τόσο στα χέρια μας εάν έρθουν σε επαφή όσο και στον πάγκο της κουζίνας μας, καθώς επίσης και σε άλλα σκεύη.

Υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση που επιλέξουμε να το πλύνουμε, ακόμη και μέσω του νερού που πέφτει στο νεροχύτη να γίνει διασπορά βακτηρίων.

Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης, είναι εάν τεμαχίσουμε το κοτόπουλό μας, να πλύνουμε σχολαστικά το μαχαίρι και το πιάτο που το έχουμε κόψει, καθώς επίσης να αποστειρώσουμε και τα χέρια μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ υπάρχει ξεχωριστή μηχανή που κόβουν το κοτόπουλο. Το πιο ασφαλές που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι με το που βγάλουμε το κρέας μας από την συσκευασία του, να το μαγειρεύουμε αμέσως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.