ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί το αλάτι βελτιώνει τη γεύση;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί το αλάτι βελτιώνει τη γεύση;

Το αλάτι κατέχει πρωταρχική θέση στο μαγείρεμα στην καθημερινότητά μας. Έχετε αναρωτηθεί όμως γιατί βελτιώνει την γεύση του φαγητού;

Αυτό συμβαίνει εν μέρει γιατί το «αλμυρό» είναι μια από τις 5 βασικές γεύσεις που μπορεί να ανιχνεύσει η ανθρώπινη γλώσσα. Αυτές είναι το αλμυρό, το πικρό, το γλυκό, το ξινό και το ουμάμι (η καλή γεύση, η νοστιμιά).

Το επιπλέον αλάτι έχει και άλλες επιπτώσεις, ωστόσο, εκτός από το να κάνει τα φαγητά πιο αλμυρά. Η προσθήκη αλατιού στα τρόφιμα βοηθά ορισμένα μόρια που υπάρχουν σε αυτά, να απελευθερωθούν πιο εύκολα στον αέρα, ώστε να βοηθούν πιο πολύ το άρωμα του φαγητού, το οποίο είναι πολύ σημαντικό στην αντίληψη μας για τη γεύση.

Το αλάτι έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά ώστε να μειωθεί η πικρή γεύση. Γι’ αυτόν τον λόγο, η προσθήκη αλατιού δεν θα αυξήσει απλά την αλμυρή γεύση, αλλά θα μειώσει και το πως αντιλαμβανόμαστε την πικρή γεύση σε όλα τα φαγητά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αν προσθέσουμε αλάτι σε γλυκές ή ξινές τροφές, αν και δεν φαίνεται ότι μειώνει τις γλυκές ή ξινές γεύσεις, θα βοηθήσει στην ισορρόπηση της, μετατρέποντας την γεύση που αντιλαμβανόμαστε, όπως για παράδειγμα σε ζαχαρωτά ή λεμόνια, λιγότερο μονοδιάστατη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.