Φάγατε πολύ; Τι πρέπει να κάνετε για να χωνέψετε πιο γρήγορα

Αυτές τις μέρες πολλοί δεν μπορούν να επιδείξουν εγκράτεια και κάνουν υπερβολές στο γιορτινό τραπέζι

Φάγατε πολύ; Τι πρέπει να κάνετε για να χωνέψετε πιο γρήγορα

Αν και εσείς παρατρώτε τα Χριστούγεννα και σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ έχετε καούρες, στομαχικές ενοχλήσεις και ερεθισμούς του πεπτικού, δείτε ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το στομάχι σας για να μπορέσετε να απολαύσετε και τα λουκούλλεια γεύματα της Πρωτοχρονιάς.

Κοτόσουπα:
Ιδανική τροφή για τις στομαχικές διαταραχές. Δεν είναι απλά ένα γεύμα. Η κατανάλωση κοτόσουπας βοηθά τον οργανισμό να αναπληρώσει θρεπτικά συστατικά και ηλεκτρολύτες που μπορεί να έχει χάσει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το φυστικοβούτυρο:
Mπορεί να ηρεμήσει το στομάχι σας και να δώσει στον οργανισμό σας βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται για να ανακάμψει. Μερικές κουταλιές φυστικοβούτυρου (χωρίς προσθήκη ζάχαρης) σας δίνουν βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο.

Ζωμός από βρασμένο ρύζι:
Ακόμα κι δεν θέλετε να φάτε τίποτα σε στερεά μορφή όσο νιώθετε δυσφορία στο στομάχι σας, μπορείτε να καταναλώσετε μερικές κουταλιές από τον ζωμό βρασμένου ρυζιού. Τα συστατικά που περιέχει θα βοηθήσουν το πεπτικό σύστημα να ηρεμήσει.

Βραστές πατάτες:
Αυτή η τροφή βοηθά στην αντιμετώπιση της αφυδάτωσης του οργανισμού και «στρώνει» το στομάχι με τα θρεπτικά συστατικά της. Πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β, βοηθούν σημαντικά τον οργανισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα):
Το βραστό κοτόπουλο χωρίς πέτσα και προσθήκη καρυκευμάτων, είναι ιδανική πηγή πρωτεϊνών. Ο ζωμός κοτόπουλου είναι εξίσου ωφέλιμος γι’αυτό θα ήταν προτιμότερο το στήθος κοτόπουλου να το καταναλώνετε μαζί με το ζωμό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.