ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180 βαθμούς

Ο λόγος δεν είναι καθόλου τυχαίος

Γιατί ψήνουμε τα περισσότερα φαγητά στους 180 βαθμούς

Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν βρεθεί στην κουζίνα προετοιμάζοντας ένα φαγητό, η πιο συχνή θερμοκρασία ψησίματος που προτείνεται στις συνταγές είναι οι 180 βαθμοί.

Αυτό ισχύει είτε μιλάμε για πίτες, είτε για κέικ, είτε για κάποιο φαγητό όπως οι γίγαντες.

Ο λόγος που όλα αυτά ψήνονται στην ίδια θερμοκρασία δεν είναι καθόλου τυχαίος, και είναι άκρως επιστημονικός!

Πρόκειται για την αντίδραση που «ακούει στο όνομα» Maillard, η οποία πήρε το όνομά της από τον Γάλλο φαρμακοποιό, Louis Camille Maillard.

Όπως αποκαλύπτει το βιβλίο The Royal Society of Chemistry, «χωρίς τη χημεία του L.C.Maillard δε θα είχαμε σκούρο ψωμί ή χρυσαφιά γαλοπούλα, τα κέικ και τα αρτοσκευάσματά μας θα ήταν χλωμά και αναιμικά και θα χάναμε το ξεχωριστό χρώμα της γαλλικής κρεμμυδόσουπας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουσιαστικά αυτή η αντίδραση είναι υπεύθυνη για το καφέ χρώμα της πρωτεΐνης και των σακχάρων, που προκύπτει περίπου στους 180 βαθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.