ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Θέλεις φθηνό σουβλάκι…; – Πήγαινε στον Βόλο! Ο χάρτης «φωτιά» με τις τιμές ανά την Ελλάδα

Φτάνει ακόμα και τα 5€

Θέλεις φθηνό σουβλάκι…; – Πήγαινε στον Βόλο! Ο χάρτης «φωτιά» με τις τιμές ανά την Ελλάδα

Εκεί που μέχρι πρότινος πλήρωνε κάποιος δύο πίτα γύρο και μια κόκα κόλα σκάρτα 6€, για την ακρίβεια 5,80€ σε κεντρικό κατάστημα του Κολωνακίου, πλέον με 5,80€ μπορεί να πάρει ένα σουβλάκι και μισή μπουκίτσα και πολύ του είναι. 

Οι τιμές έχουν ξεπεράσει τα 3€ το τεμάχιο, σε άλλες περιπτώσεις το βρίσκεις 4€ ακόμα και 5€ και ποιος ξέρει που θα φτάσει.

Έρευνα του Pricefox για τον Ιούνιο δείχνει νέα υψηλά επίπεδα τιμών.

Ενδεικτικά η μέση τιμή στην χώρα για ένα τυλιχτό ανέβηκε από 2,5 ευρώ το 2021, σε 3,5 ευρώ τον Ιούνιο του 2022 με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν και τα 4 ευρώ τονίζεται στην έρευνα για το σουβλάκι.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι μέσες τιμές στα τυλιχτά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο και Κρήτη:

Κατά την ίδια έρευνα, οι πλέον «χρυσές» επιλογές σε ένα σουβλατζίδικο σήμερα είναι το χοιρινό και το κοτόπουλο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του Pricefox, το τυλιχτό με κοτόπουλο κινείται σε τιμές από 1,85 ευρώ έως 5,80 ευρώ, το τυλιχτό με χοιρινό από 1,85 ευρώ έως 5,90 ευρώ, το τυλιχτό με μπιφτέκι από 1,9 ευρώ έως 5,7 ευρώ και το τυλιχτό με ντόνερ από 2,9 ευρώ έως 4,5 ευρώ το ένα.

Οι διακυμάνσεις είναι μεγάλες, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκαν τιμές μεγαλύτερες των 5 ευρώ για ένα τυλιχτό:

Σε ό,τι αφορά την Αττική η τιμή του, σύμφωνα με την έρευνα, δείχνει να έχει «καθηλωθεί» στα 3,5 ευρώ και άνω για ένα τυλιχτό.

«Το πιο ακριβό τυλιχτό φιγουράρει στα 5,9 ευρώ στη γειτονιά του Κολωνακίου. Σε Ομόνοια, Ίλιον και Αχαρνές οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τις χαμηλότερες τιμές οι οποίες προς το παρόν στις περιοχές αυτές κινούνται στο 1,9 ευρώ κατά μέσο όρο» αναφέρει η ομάδα του Pricefox.

Την ίδια στιγμή, στα Μελίσσια τα πιο ακριβά τυλιχτά με την μέση τιμή να κυμαίνεται στα 3,71 ευρώ το τυλιχτό. Ακολουθούν με μικρή διαφορά Βριλήσσια.

Την 5άδα της ακρίβειας στο τυλιχτό κλείνουν Γλυφάδα, Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία με μέσες τιμές στο τυλιχτό άνω των 3,70 ευρώ. Στον αντίποδα, στο Κερατσίνι θα βρει κανείς τις πιο χαμηλές μέσες τιμές σε τυλιχτό, στα 2 ευρώ με τις γειτονιές σε Παλαιό Φάληρο, Γκάζι, Σταθμό Λαρίσης και Ομόνοιας να διατηρούν μέσες τιμές κάτω των 2,8 ευρώ το τυλιχτό.

Οι γειτονιές στην Αττική με τις 5 ακριβότερες και 5 φθηνότερες μέσες τιμές σε τυλιχτό:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.