ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το συχνό λάθος με τις σχάρες του φούρνου που φέρνει αποτυχημένο αποτέλεσμα

Το συχνό λάθος με τις σχάρες του φούρνου που φέρνει αποτυχημένο αποτέλεσμα

Το ψήσιμο ακόμη και στον φούρνο έχει μικρά μυστικά που είναι ικανά να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το φαγητό σας.

Ξέρουμε όλοι, ας πούμε, ότι η πόρτα του φούρνου δεν πρέπει να ανοίγει όταν ψήνουμε, καθώς η σταθερή θερμοκρασία είναι ο αποφασιστικός παράγοντας. Κοιτάμε απλώς από το παράθυρο.

Ξέρουμε επίσης πως δεν παραγεμίζουμε τον φούρνο μας με ταψιά, όσο χώρο κι αν έχουμε. Ώστε να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα ο αέρας και να ψήνονται όλα ομοιόμορφα.

Υπάρχει ωστόσο και ένας τρίτος κανόνας, που οι περισσότεροι αγνοούν ή δεν εφαρμόζουν. Και έχει να κάνει με την τοποθέτηση του ταψιού στη σχάρα. Το σωστό είναι το ταψί να τοποθετείται πάντα στο κέντρο της σχάρας ώστε να καταλήγει σε καλό και ομοιόμορφο ψήσιμο.

Αν έχουμε δύο πράγματα για τον φούρνο μας, δεν τα τοποθετούμε ποτέ στην ίδια σχάρα, αλλά χρησιμοποιούμε δύο σχάρες. Ο σωστός τρόπος τοποθέτησης εδώ δεν είναι το ένα κάτω από το άλλο, αλλά πρέπει να προσέχουμε το κάτω ταψί να μην μπλοκάρει τη θερμότητα στο επάνω.

Το κλειδί είναι και πάλι η ανεμπόδιστη ροή του θερμού αέρα μέσα στον φούρνο. Αν έχουμε δύο ταψιά, ο κανόνας της τοποθέτησής τους στο κέντρο της σχάρας παύει να ισχύει.

Οι περισσότεροι φούρνοι έχουν αρκετές προτάσεις στο εγχειρίδιο χρήσης για την ιδανική τοποθέτηση της διπλής σχάρας που καλό είναι να συμβουλευτούμε…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.