ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εύκολα και γρήγορα: Έτσι θα ανεβάζεις τη διάθεση σου στο λεπτό

Εύκολα και γρήγορα: Έτσι θα ανεβάζεις τη διάθεση σου στο λεπτό

Το να ρίχνουμε κρύο νερό στο πρόσωπό μας, μπορεί να μας ανεβάσει όταν νιώθουμε πανικό, έντονο στρες και μελαγχολία.

Θα το έχετε παρατηρήσει όταν μπαίνετε στη θάλασσα ή στη πισίνα που υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας με το εξωτερικό περιβάλλον, και βυθίζετε το πρόσωπο σας στο νερό νιώθετε ένα αίσθημα ευφορίας.

Για ελάχιστο χρονικό διάστημα νιώθετε πως αποκόπτεστε από το εξωτερικό περιβάλλον και αποφορτίζεστε. Το αντανακλαστίκό κατάδυσης όπως ονομάζεται, ενεργοποιεί μια σειρά από καταπραϋντικές αντιδράσεις σε όλο το σώμα, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα.

Στην πράξη πέφτει ο καρδιακός σας ρυθμός και νιώθετε πιο ήρεμοι. Παλαιότερα, κάτι που ευτυχώς έχει σταματήσει σαν πρακτική, όταν κάποιος πάθαινε κρίση πανικού τον βύθιζαν σε μπανιέρα με πάγο. Φυσικά εκτός από την ηρεμία που ερχόταν στον οργανισμό, ήταν ένα βασανιστήριο για το υπόλοιπο κορμί και η πρακτική αυτή έχει εξαλειφθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί προσθέτουν ότι όσο πιο κρύο είναι το νερό τόσο μεγαλύτερη είναι η ανακούφιση που νιώθετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.