Συγκατοίκηση εξ` αποστάσεως: H νέα περίεργη μόδα στην Ιαπωνία που «τραβά» τους νέους

Συγκατοίκηση εξ` αποστάσεως: H νέα περίεργη μόδα στην Ιαπωνία που «τραβά» τους νέους

Η συγκατοίκηση εξ’ αποστάσεως ή η «απομακρυσμένη συγκατοίκηση» έχει γίνει μόδα στην Ιαπωνία τις τελευταίες μέρες,

Αυτό συνέβη αφού μια δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι τα νεαρά ζευγάρια προτιμούν να ζουν ξεχωριστά από το να συζούν αλλά ταυτόχρονα να διατηρούν επαφή χρησιμοποιώντας δωρεάν εφαρμογές βιντεοκλήσεων!

Στις 21 Ιουλίου, το “Hatori Shinichi Morning Show” της τηλεόρασης Asahi χαρακτήρισε την συγκατοίκηση εξ’ αποστάσεως ως μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των νέων ζευγαριών που είτε προτιμούν είτε αναγκάζονται να ζήσουν ξεχωριστά.

Περιλαμβάνει τη χρήση δωρεάν εφαρμογών βιντεοκλήσεων όπως το Line ή το Skype για να διατηρούν την επαφή για ώρες ακόμη και όλη τη νύχτα.

Ένα ζευγάρι που παρουσιάστηκε ως παράδειγμα κατά τη διάρκεια της εκπομπής, είπε ότι αφήνουν την εφαρμογή ανοιχτή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να μπορούν να “ξυπνήσουν μαζί” και να την απενεργοποιήσουν μόνο όταν είναι στη δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο αισθάνονται σαν να είναι μαζί, παρόλο που το ένα ζει στο Τόκιο και το άλλο στο Νομό Ιμπαράκι.

Η απομακρυσμένη συμβίωση δεν απαιτεί συνεχή συνομιλία ή να κάνουν παρέα μεταξύ τους για την ακρίβεια οι δύο σύντροφοι δεν χρειάζεται καν να αλληλεπιδράσουν, μπορούν απλώς να συνεχίσουν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι αλλά η βιντεοκλήση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τους κάνει να αισθάνονται συνδεδεμένοι. Η απλή ακρόαση των ήχων της δραστηριότητας του άλλου ατόμου, όπως το να ακούς το άλλο σου μισό να κάνει ντουζ, να πλένει τα πιάτα ή να βλέπει τηλεόραση, όπως λένε, κάνει τα ζευγάρια να αισθάνονται καλύτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.