ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά είναι τα επτά χαρακτηριστικά των δυνατών ανθρώπων σύμφωνα με τον Τολστόι

Εσύ τα έχεις;

Αυτά είναι τα επτά χαρακτηριστικά των δυνατών ανθρώπων σύμφωνα με τον Τολστόι

Ο διάσημος Ρώσος μυθιστοριογράφος Λεβ Νικολάγιεβιτς Τολστόι, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του κόσμου και ο συγγραφέας του «Πόλεμος και Ειρήνη», είναι ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς στον κόσμο ακόμη και μετά τον θάνατό του.

Ο Τολστόι, που έχει γράψει πολύ σημαντικά λόγια για την ανθρώπινη ζωή και τη φιλοσοφία, είναι ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές στην ιστορία.

Παρά το γεγονός ότι ήταν γιος μιας πλούσιας οικογένειας, δεν έζησε ιδαίτερα ευτυχισμένη ζωή. Περνούσε τον περισσότερο χρόνο του περπατώντας ελεύθερα ξυπόλητος και περνώντας την αγροτική του ζωή στη γενέτειρά του, Yasnaya Polyana. Αυτή η αγάπη για την ύπαιθρο αντανακλάται ακόμη και σε ορισμένους από τους χαρακτήρες των μυθιστορημάτωνν του. Ο Konstantin Levin στην Anna Karenina είναι ένας από αυτούς τους χαρακτήρες.

Εκτός από τις κοινές γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, μπορούσε επίσης να διαβάσει ελληνικά, ισπανικά, ιταλικά, ουκρανικά, τουρκικά και βουλγαρικά. Ο Τολστόι είχε στο σπίτι του μια μεγάλη βιβλιοθήκη με 23.000 έργα σε 39 γλώσσες.

Ο Τολστόι, ένα από τα πρώτα ονόματα που έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται για τους σημαντικότερους συγγραφείς της ρωσικής λογοτεχνίας, είναι γνωστός ως συγγραφέας μυθιστορημάτων, θεατρικών έργων, ιστοριών και δοκιμίων. Ο Τολστόι, που απέκτησε μεγάλη φήμη όσο ζούσε, επηρέασε πολλούς ανθρώπους που τον ακολούθησαν με τα έργα και τις σκέψεις του.

Γεννημένος σε μια πλούσια και ευγενή οικογένεια, ο Τολστόι έχασε τους γονείς του σε νεαρή ηλικία. Αν και τη φροντίδα και την εκπαίδευσή του ανέλαβαν οι θείες του, ο Τολστόι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση. Ο Τολστόι, βαρέθηκε να ζει ανάμεσα στους ευγενείς και μπήκε στον πόλεμο.

Ο Τολστόι, που δεν νοιαζόταν για τα χρήματα και τον πλούτο και ήταν ενάντια στην ιδέα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, δεν του άρεσε η πολυτελής ζωή και είχε προβλήματα με την οικογένειά του, ειδικά τη γυναίκα του, εξαιτίας αυτών των σκέψεων.

Ο Λεβ Νικολάγιεβιτς Τολστόι, ο οποίος γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1828, σε μια έπαυλη με το όνομα Yasnaya Polyana στην Τούλα, νότια της Μόσχας, ως παιδί πλούσιας και ευγενούς οικογένειας, πέθανε στις 20 Νοεμβρίου 1910.

Εδώ είναι 7 χαρακτηριστικά των δυνατών ανθρώπων σύμφωνα με τον Τολστόι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1- Να μπορείς να πεις όχι.
2- Να μπορείς να εκφράσεις αυτό που θέλεις χωρίς δισταγμό.
3- Να μην τα παρατάτε ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.
4- Το να είσαι ανοιχτός σε αρνητική κριτική.
5- Να μπορείς να σταματήσεις όταν είναι απαραίτητο.
6- Να μη φοβάσαι τη μοναξιά.
7- Να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα δικά τους λάθη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.