ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μήπως το τελευταίο διάστημα το έχετε ρίξει στα… «γαλλικά»; – Να τι φταίει!

«Το βρίσιμο μπορεί να ενεργοποιήσει μια φυσική άμυνα εναντίον του πόνου»

Μήπως το τελευταίο διάστημα το έχετε ρίξει στα… «γαλλικά»; – Να τι φταίει!

Μήπως έχετε παρατηρήσει κι εσείς πως τον τελευταίο καιρό βρίζετε λίγο παραπάνω; 

«Το στρες, η διάβρωση στα όρια μεταξύ προσωπικού και επαγγελματικού και η κατρακύλα προς την ανεπισημότητα έχουν δημιουργήσει την τέλεια καταιγίδα βρισίματος» εξηγεί στη «Wall Street Journal» ο Μάικλ Ανταμς, γλωσσολόγος του πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Αναφορά σε λέξεις όπως «γαμώτο» και «μ****ας» αυξήθηκαν κατά 41% από το 2019 έως το 2021 στο facebook και κατά 27% στο twitter, σύμφωνα με το Storyful, μια υπηρεσία που εστιάζει στις ειδήσεις και τις πληροφορίες.

Η εταιρία Inversoft, δε, που έχει δημιουργήσει το software που φιλτράρει βωμολοχίες, το CleanSpeak, που χρησιμοποιείται από εταιρίες που διαθέτουν διαδικτυακές κοινότητες και forums, υποστηρίζει ότι ο όγκος των ακατάλληλων λέξεων που έχει πιαστεί από τα φίλτρα της έχει τριπλασιαστεί τους τελευταίους 18 μήνες. Προφανώς, με την αύξηση του βρισίματος κάτι εκτονώνεται. «Το βρίσιμο μπορεί να ενεργοποιήσει μια φυσική άμυνα εναντίον του πόνου» εξηγεί ο Ρίτσαρντ Στέφενς, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο Keele στη Βρετανία.

Επιπλέον, η βρισιά κάπου κάπου μπορεί να δείχνει επίσης άνεση με κάποιον άλλο. «Είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνεις, αλλά δείχνεις στον άλλον ότι τον εμπιστεύεσαι, ότι δεν θα σε κατηγορήσει κάπου γι’ αυτό» λέει ο δρ Ανταμς, που εξηγεί ότι είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας των ανθρώπων να χτίσουν μια σύνδεση, ενώ είμαστε όλο και πιο απομονωμένοι και πιο μακριά εν μέσω πανδημίας και μέτρων απόστασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τρέισι Μπράντι, στέλεχος σε εταιρία επικοινωνίας στη Βοστόνη, που έχει πιάσει τον εαυτό της να βρίζει όλο και πιο πολύ στην πανδημία, συγκρίνει τη χαλάρωση της γλώσσας με τη χαλάρωση του τρόπου με τον οποίο ντυνόμαστε. «Το βρίσιμο είναι η φόρμα και τα αθλητικά της μόδας» λέει χαρακτηριστικά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.