ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στην Ιαπωνία μπορείς να νοικιάσεις έναν μεσήλικα για 9 δολάρια την ώρα για να σε… ακούσει

Στην Ιαπωνία μπορείς να νοικιάσεις έναν μεσήλικα για 9 δολάρια την ώρα για να σε… ακούσει

Από μοναχικούς συνταξιούχους μέχρι Γιαπωνέζες μαθήτριες με μεγάλα όνειρα, ο Takanobu Nishimoto και η ομάδα του που αποτελείται από μεσήλικες άνδρες, θα ακούσουν το πρόβλημά σας, αν δεν θέλετε να επισκεφθείτε έναν ψυχαναλυτή ή να τα μοιραστείτε με την οικογένειά σας

Οποιοσδήποτε λοιπόν, μπορεί να εγγραφεί στην ηλεκτρονική υπηρεσία “Ossan Rental” και να «νοικιάσει» έναν άνδρα ηλικίας μεταξύ 45 και 55 ετών για 9 δολάρια την ώρα.

“Για μένα, η υπηρεσία είναι περισσότερο χόμπι”, λέει ο κ. Nishimoto, ο οποίος για πρώτη φορά σκέφτηκετην ιδέα πριν από τέσσερα χρόνια και ο οποίος τώρα έχει ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο περίπου 60 ατόμων στην Ιαπωνία.

«Η αρχική ιδέα ήταν να βελτιώσω την εικόνα των ανθρώπων της ηλικίας μου» έχει δηλώσει ο ίδιος.

Και ενώ ο 48χρονος «νοικιάζει» τον εαυτό του, επιμένει ότι η συνομιλία είναι το μόνο που προσφέρει σε 30 έως 40 πελάτες το μήνα, εκ των οποίων περίπου το 70% είναι γυναίκες.

«Οι άνθρωποι που με ‘νοικιάζουν’ ζητούν απλά να τους κρατήσω παρέα για μια ή δύο ώρες, κυρίως για να τους ακούσω». Μάλιστα, μια 80χρονη είναι η καλύτερη του πελάτισσα καθώς κάθε βδομάδα πάνε μια βόλτα στο τοπικό πάρκο.

«Έχω σχεδόν γίνει σαν το γιο της», αναφέρει ο Nishimoto.

Μεταξύ των πελατών του Nishimoto, είναι ένας ψαρά που υποφέρει από τη μοναξιά κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, ένας φοιτητής με φιλοδοξίες να μπει στο χώρο του θεάματος, κάτι που όμως δεν εγκρίνει η οικογένειά του και ένας νεαρός υπάλληλο που δεν ξέρει πώς να συμπεριφέρεται στο εργασιακό του περιβάλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιαπωνία αντιμετώπισε προβλήματα κοινωνικής απομόνωσης, πιο γνωστό ως φαινόμενο «hikikomori», όπου οι άνθρωποι, συχνά οι έφηβοι και οι νέοι, αρνούνται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, επιλέγοντας να παίζουν βιντεοπαιχνίδια ή να παραμένουν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.