ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τρεις φυσικοί τρόποι για να «διώξετε» την μυρωδιά του σκόρδου από την αναπνοή σας

Τρεις φυσικοί τρόποι για να «διώξετε» την μυρωδιά του σκόρδου από την αναπνοή σας

Είτε σε σάλτσα ζυμαρικών είτε σε ψητά, αλείμματα ή ορεκτικά, το σκόρδο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μυρωδικά-καρυκεύματα στη μαγειρική ωστόσο, η έντονη μυρωδιά του στην αναπνοή μας μετά την κατανάλωσή του δεν είναι και τόσο ευχάριστη.

Εκτός από βούρτσισμα, καραμέλες και τσίχλες, υπάρχουν τρεις, επιστημονικά αποδεδειγμένοι, τρόποι για να καταναλώσετε σκόρδο χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τον περίγυρό σας.

Τρώτε ωμά μήλα

Όλοι γνωρίζουμε ότι αν κόψουμε ένα μήλο και το αφήσουμε χωρίς να το ραντίσουμε με λίγο λεμόνι θα μαυρίσει. Αυτό προκαλείται από ένα ένζυμο το οποίο όχι μόνο κάνει το φρούτο λιγότερο ελκυστικό όταν δεν καταναλωθεί άμεσα αλλά λειτουργεί και ως φυσικό αποσμητικό ενάντια στην κακή αναπνοή που προκαλούν οι σουλφίδες που περιέχει το σκόρδο.

Πίνετε χυμό λεμονιού

Το κιτρικό οξύ του λεμονιού εξουδετερώνει την αλινάση, ένζυμο που απλευθερώνεται κατά το κόψιμο ή πολτοποίηση του σκόρδου, το οποίο ευθύνεται επίσης για την έντονη μυρωδιά.

Πίνετε πράσινο τσάι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που, όπως και τα ένζυμα στα μήλα, καλύπτουν την οσμή που προκαλούν οι χημικές ενώσεις του σκόρδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.