Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο στο ψυγείο που δεν καθαρίζετε ποτέ

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο στο ψυγείο που δεν καθαρίζετε ποτέ

Είναι επιτακτική η ανάγκη να αφιερώνουμε μέρος του διαθέσιμου χρόνου μας για την διατήρηση συνθηκών υγιεινής και την προστασία μας από μικρόβια κι άλλους μικροοργανισμούς.

Το ψυγείο μπορεί να γίνει μια ανεξέλεγκτη πηγή μικροβίων αν δεν απολυμαίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Υπάρχει ένα σημείο στο ψυγείο που σύμφωνα με μελέτη του NSF International – ενός οργανισμού που έχει στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας μελετώντας τις συνθήκες διαβίωσης, με έδρα το Μίσιγκαν- δεν καθαρίζεται τόσο συχνά όσα τα υπόλοιπα γιατί εκεί αποθηκεύουμε τροφές που δεν εκλύουν εύκολα δυσάρεστες οσμές (που κάνουν επείγουσα την ανάγκη του καθαρισμού). Τροφές «ακίνδυνες» και αθώες.

Μιλάμε για το συρτάρι στο οποίο αποθηκεύουμε τα φρούτα και τα λαχανικά.

Μπορεί τα λαχανικά και τα φρούτα να πλένονται πριν καταναλωθούν, ωστόσο αν το συρτάρι δεν καθαρίζεται τακτικά μπορεί να κάνει την αποθήκευση των τροφίμων σε αυτό εν δυνάμει επικίνδυνη –η μελέτη εντόπισε σαλμονέλα, λιστέρια αλλά και μούχλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αδειάστε το συρτάρι και βγάλτε το από το ψυγείο. Σαπουνίστε το με ζεστό νερό και αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το τοποθετήσετε και πάλι στη θέση του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.