ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

9+1 ξόρκια από τον Χάρι Πότερ που θα ευχόσουν να χρησιμοποιείς καθημερινά

9+1 ξόρκια από τον Χάρι Πότερ που θα ευχόσουν να χρησιμοποιείς καθημερινά

Οι θαυμαστές του διάσημου μάγου, Χάρι Πότερ, περιμένουμε το δικό μας γράμμα που θα μας καλεί να φοιτήσουμε στο Χόγκουαρτς.

Υπάρχει μια λίστα με 10 ξόρκια που θα ευχόμασταν να υπήρχαν στη ζωή μας και να μας έλυναν τα χέρια τόσο απλά και τόσο μαγικάλ.

#1 Apparition

Δράση: Ένας μαγικός τρόπος μεταφοράς

Ειλικρινά η ταλαιπωρία που βιώνουμε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν περιγράφεται, οπότε ένα τέτοιο ξόρκι θα ήταν ό,τι πρέπει. Επιπλέον, θα μπορούσαμε να κάνουμε και τσάμπα ταξιδάκια δίχως να αγχωνόμαστε για το πόσο θα μας κοστίσουν τα εισιτήρια.

#2 Muffliato

Δράση: Με αυτό το ξόρκι όποιο άτομο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση αρχίζει να ακούει ένα συνεχόμενο και μη αναγνωρίσιμο βουητό, έτσι ώστε να μην ακούσει πράγματα που δεν πρέπει.

Ο Χάρι Πότερ χρησιμοποιούσε αυτό το ξόρκι για να μιλάει ελεύθερα στην τάξη. Θα μπορούσαμε άνετα να το χρησιμοποιήσουμε σε βαρετές διαλέξεις, ώστε να μιλάμε με τους φίλους μας.

#3 Accio

Δράση: Το γνωστό κι ως ξόρκι Κλήτευσης. Το συγκεκριμένο καλεί έναν στόχο που βρίσκεται σε απόσταση να πετάξει ή να αιωρηθεί προς αυτόν που έκανε το ξόρκι.

Πραγματικά το Σαββατοκύριακο δεν θα χρειαζόταν καν να σηκωθείς από το κρεβάτι, επειδή το Accio σου δίνει τη δυνατότητα να καλείς οτιδήποτε χρειάζεσαι και να έρχεται κατευθείαν στα χέρια σου. Accio καφέ, Accio φαγητό, Accio κολλητός/ή… τι άλλο θες;

#4 Confundo

Δράση: Προκαλεί σύγχυση στο μυαλό ενός ατόμου.

Έχεις μια εργασία που η παράδοσή της πλησιάζει επικίνδυνα; Αυτό το ξόρκι θα ήταν κατάλληλο ώστε να προκαλέσεις σύγχυση στον καθηγητή για να αλλάξει την ημερομηνία παράδοσης.

#5 Lumos

Δράση: Μ’ αυτό το ξόρκι, εκπέμπεται φως από τη μύτη του ραβδιού.

Δεν θα χρειαζόταν πλέον να ψάχνεις το κινητό σου με μανία μέσα στα σκοτάδια, ώστε να ανάψεις τον φακό. Απλά θα χρησιμοποιούσες το Lumos και θα έβλεπες το φως το αληθινό. Τόσο απλά!

#6 Oculus Reparo

Δράση: Ένα ξόρκι που επιδιορθώνει σπασμένα αντικείμενα.

Δεν θα χρειαζόταν να πετάξεις ποτέ ξανά κάτι που μόλις χάλασε. Με αυτό το ξόρκι όλα θα ξαναγίνονταν του κουτιού. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα φοβόσουν πλέον αν θα πέσει το κινητό σου κάτω, αφού μέχρι να πεις… Oculus Reparo, θα το είχες φτιάξει.

#7 Silencio

Δράση: Όπως φανερώνει και το όνομα του είναι ένα ξόρκι σίγασης. Χρησιμεύει για να αφαιρέσει τη φωνή κάποιου.

Προφανώς και είναι ένα ξόρκι κατάλληλο για όλους εκείνους τους φίλους και γνωστούς που αν αρχίσουν να μιλάνε, δεν το κλείνουν το στοματάκι τους ή και για κανένα καθηγητή που σου τα έχει κάνει τούμπανα από την πάρλα. Το Silencio θα έκανε απλά όλη τη βρώμικη δουλειά!

#8 Wingardium Leviosa

Δράση: Ένα ξόρκι που κάνει τα αντικείμενα να πετάξουν ή να αιωρηθούν.

Με αυτό το ξόρκι θα ξεχνούσες όλη την ταλαιπωρία που περνάς κάθε φορά όταν κουβαλάς πολλά βιβλία και σου φεύγει η πλάτη.

#9 Capacious Extremis

Δράση: Αυτό το ξόρκι επεκτείνει τις εσωτερικές διαστάσεις του αντικειμένου-στόχου χωρίς να επηρεάζονται οι εξωτερικές διαστάσεις.

Ένα από τα καλύτερα ξόρκια που χρησιμοποιούσε η Ερμιόνη Γκρέιντζερ, όπου ουσιαστικά ακόμα κι η πιο μικροσκοπική τσάντα αποκτά τεράστιο εσωτερικό χώρο όπου μπορούν να χωρέσουν όλα τα ρούχα σου, 10 διαφορετικά βιβλία, αλλά και φαγητό χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι. Στην πράξη, όλα μας τα υπάρχοντα θα ήταν μέσα σε μια τσάντα και θα μπορούσε να τα κουβαλήσουμε παντού.

#10 Expecto Patronum

Δράση: Το συγκεκριμένο ξόρκι επικαλείται έναν Προστάτη. Χρησιμοποιείται για να αποκρούσει τους Παράφρονες, που είναι οι φύλακες του Αζκαμπάν.

Αυτό το ξόρκι σου τη δυνατότητα να καλέσεις έναν Προστάτη κάθε φορά που θα χρειαστεί να σωθείς από τους Παράφρονες. Κάθε Προστάτης είναι διαφορετικός και όποτε αισθάνεσαι λυπημένος μπορείς να τον καλέσεις για να επανέλθει το χαμόγελο στα χείλη σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.