ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σου βγήκε πιο πικάντικο το φαγητό; – Έτσι θα το «σώσεις»

Σου βγήκε πιο πικάντικο το φαγητό; – Έτσι θα το «σώσεις»

Στους περισσότερους αν όχι σε όλους μας, έχει τύχει τουλάχιστον μια φορά, το φαγητό που φτιάχνουμε να γίνει λίγο πιο πικάντικο από όσο το θέλαμε εξ αρχής, με αποτέλεσμα να ψάχνουμε τρόπους προκειμένου να το «σώσουμε».

Η Alejandra Ramos, δασκάλα μαγειρικής στη Νέα Υόρκη και ιδιοκτήτρια της μαγειρικής συμβουλευτικής φίρμας Alejandra Ramos Culinary & Lifestyle, αναφέρει πως όσο «φωτιά» κι αν έχει γίνει, πάντα υπάρχει τρόπος να θεραπεύσεις το επίπεδο του πικάντικου σε ένα πιάτο

Τα γαλακτοκομικά μπορούν να βοηθήσουν πολύ, ισχυρίζεται, ιδιαίτερα η κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, αν μιλάμε για πικάντικες σούπες και σάλτσες.

Αν έχουμε κρέατα που έχουν βγει πολύ καυτερά, μια καλή δόση από γιαούρτι θα μετριάσει το αποτέλεσμα στο στόμα. Ακόμα και το κατσικίσιο τυρί ή οποιοδήποτε κρεμώδες τυρί με έντονη γεύση θα εξουδετερώσουν τμήμα του πικάντικου.

Το ίδιο κάνουν και γλυκά ή όξινα συστατικά, περιορίζουν την πικάντικη επίγευση, μας λέει η σεφ Marlene Koch και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Eat More of What You Love».

Η ίδια προτείνει ένα μείγμα από 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή μέλι με 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι ή εσπεριδοειδή. Αυτός είναι ο πιο δραστικός τρόπος, εξηγεί, θα αλλάξει ωστόσο πολύ τη γεύση του πιάτου.

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το φαγητό μας, μπορούμε πάντα να το συνδυάσουμε με κάτι ήπιο γευστικά, όπως ρύζι, ζυμαρικά ή βραστές πατάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.