Δέκα χρήσεις της λεβάντας στο σπίτι και στη μαγειρική

Δέκα χρήσεις της λεβάντας στο σπίτι και στη μαγειρική

Δέκα συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσουμε τη λεβάντα στο σπίτι αλλά και στη μαγειρική.

1. Ρίχνουμε μία κουταλιά λεβάντα ξερή στο βάζο της ζάχαρης. Αυτή η ποσότητα αρκεί για να αρωματίσει όλη τη ζάχαρη.

2. Βράζουμε τα άνθη της λεβάντας σε νερό. Στη συνέχεια, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βγάλουν τα αρώματά τους. Βγάζουμε τα άνθη από το νερό με ένα σουρωτήρι. Αφήνουμε το νερό να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε σε παγοθήκες. Τώρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγάκια λεβάντας για να δώσουμε ιδιαίτερο άρωμα στο νερό μας, ανθρακούχο ή μη, ή στο παγωμένο τσάι.

3. Αρωματίζοντας το νερό με λεβάντα, έχουμε ένα αρωματικό αντικατάστατο του απλού νερού για κάθε συνταγή γλυκού.

4. Δύο γλυκά στα οποία ταιριάζει τέλεια η λεβάντα και μπορεί να μην πηγαίνει το μυαλό μας είναι το ρυζόγαλο και η πανακότα. Αρωματίζουμε το γάλα όπως και το νερό, και απλά σουρώνουμε τη λεβάντα πριν πήξουμε την πανακότα ή προσθέσουμε το ρύζι στο ρυζόγαλο.

5. Ακολουθώντας τα βήματα του προηγούμενου παραδείγματος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα παγάκια λεβάντας και να φτιάξουμε ένα ρόφημα που βοηθά στη χαλάρωση και την ηρεμία.

6. Διώχνουμε με φυσικό τρόπο τα ενοχλητικά έντομα. Τοποθετούμε κοντά στα ανοικτά παράθυρα, μπολ με λεβάντα. Θα διώξει μακριά τα κουνούπια και θα είναι και όμορφο ντεκόρ.
7. Μπορούμε ένα ίδιο μπολ με λεβάντα να το βάλουμε δίπλα από το κρεβάτι μας. Αυτή τη φορά όχι για να διώξουμε τα κουνούπια, αλλά τον ανήσυχο ύπνο, αφού η λεβάντα είναι γνωστή για τις χαλαρωτικές τις ιδιότητες.

8. Όταν φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό μπορούμε να προσθέσουμε λεβάντα στο γάλα, αρκεί να τη σουρώσουμε και να την αφαιρέσουμε πριν βάλουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

9. Συνοδεύουμε το κοτόπουλο σχάρας με ένα αρωματικό ρύζι μπασμάτι που μοσχοβολά λεβάντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10. Κάνουμε τις ντουλάπες και τα συρτάρια μας να μοσχοβολούν λεβάντα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτιάξουμε σακουλάκια από βαμβακερή γάζα ή τούλι και να βάλουμε μέσα τη λεβάντα. Θα ξεφορτωθούμε και τους σκόρους. Δύο σε ένα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.