Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα ασύρματα ακουστικά

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα ασύρματα ακουστικά

Τα ακουστικά του κινητού μας, αδιαμφισβήτητα, απαιτούν σχολαστικό καθάρισμα λόγω της καθημερινής τους χρήσεις. Ωστόσο, τι πρέπει να προσέξουμε για να μη τα καταστρέψουμε;

Από τη μηχανή του καφέ μέχρι την οθόνη του iPhone και το πληκτρολόγιο μας, οι συσκευές καθημερινής χρήσης που χρειάζονται τακτικό καθαρισμό είναι αρκετές, και είναι κάτι που δεν πρέπει να παραμελούμε αν θέλουμε να διασφαλίσουμε τόσο την καλή λειτουργία τους όσο και την προσωπική μας υγιεινή.

Από τη λίστα αυτή δε λείπουν τα ασύρματα ακουστικά που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια κόσμου παγκοσμίως και που έχουν κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και άνετη.

Ενώ τα ασύρματα ακουστικά – ψείρες είναι πολύ βολικά, ο καθαρισμός τους είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο. Με μικροσκοπικές γωνίες και ηχεία με πλέγμα, τα ακουστικά αυτά μπορούν να γίνουν πεδίο συγκέντρωσης ρύπων και μικροβίων.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να τα καθαρίσεις στο σπίτι, και παρόλο που υπάρχουν ειδικά κιτ που μπορείς να αγοράσεις, μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα και ένα ύφασμα χωρίς χνούδι.

Για να τα καθαρίσεις, ξεκίνα χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδια. Σκούπισε τα χρησιμοποιώντας ένα πανί που είναι ελαφρώς βρεγμένο με νερό και άφησε τα να στεγνώσουν εντελώς πριν τα τοποθετήσεις ξανά στη θήκη φόρτισης και μην τα χρησιμοποιήσεις μέχρι και εκείνη τη στιγμή. Εάν πρέπει να καθαρίσεις και τη θήκη, χρησιμοποίησε το ίδιο πανί χωρίς χνούδια ελαφρώς βρεγμένο με ισοπροπυλική αλκοόλη.

Για να καθαρίσεις τα ηχεία τους, απόφυγε να χρησιμοποιήσεις οξύ ή λειαντικό και χρησιμοποίησε στεγνό βαμβάκι για να καθαρίσεις απαλά τη βρωμιά που συγκεντρώνεται στο πλέγμα.

Απόφυγε να:

Χρησιμοποιήσεις λευκαντικό και να τα βυθίσεις σε οποιοδήποτε διάλυμα ή νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.