ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Όταν το μαγείρεμα γίνεται «παιχνίδι»: 10+1 κόλπα για την κουζίνα που θα σας «σώσουν»

Όταν το μαγείρεμα γίνεται «παιχνίδι»: 10+1 κόλπα για την κουζίνα που θα σας «σώσουν»

Τα παρακάτω κόλπα για το μαγείρεμα σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα!

1. Σκληρό κρέας

Έχετε αγοράσει ποτέ κρέας που φαινόταν πολύ καλό, αλλά μετά το μαγείρεμα έγινε σκληρό και δύσκολο να μασηθεί; Εάν η απάντησή σας είναι «ναι», μην ανησυχείτε. Εδώ είναι μερικά κόλπα για να έχετε κάθε φορά τρυφερό και λαχταριστό κρέας.

Χρησιμοποιήστε φρούτα. Το μήλο, ο ανανάς, το μάνγκο και το αχλάδι κάνουν δουλειά. Ξεφλουδίστε τα φρούτα εάν είναι απαραίτητο και μετά κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Μαγειρέψτε το κρέας που καλύπτεται με φέτες φρούτων. Οι χυμοί από τα φρούτα είναι υπέροχοι για να κάνετε ένα σκληρό κομμάτι κρέατος τρυφερό. Γι ‘αυτό το χοιρινό μαγειρεύεται πολύ συχνά με ανανά.

Χρησιμοποιήστε σάκε. Ετοιμάστε μια μαρινάδα σε ξεχωριστό μπολ συνδυάζοντας το με τριμμένο κρεμμύδι και μήλο. Όταν τελειώσετε, προσθέστε ελαιόλαδο και λίγο σάκε. Μαρινάρετε το κρέας όλη τη νύχτα στο ψυγείο για πρόσθετη γεύση και τρυφερότητα.

Χρησιμοποιήστε κόκα κόλα. Η κόκα κόλα λειτουργεί τέλεια στο μαλάκωμα του κρέατος. Πριν το τηγάνισμα, βυθίστε το κρέας στην κόκα κόλα για μόλις 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κρέας από τη μαρινάδα, αφήστε το να στεγνώσει λίγο και ανακατέψτε το στο τηγάνι με μαύρο πιπέρι. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο για να δώσετε στο κρέας σας μια υπέροχη γεύση. Και ένα ακόμη μπόνους: αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για αρκετά παχιά φέτες.

Χρησιμοποιήστε λεμόνι. Το μαρινάρισμα του κρέατος σε χυμό λεμονιού για 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα είναι αρκετό για να το κάνει πολύ πιο μαλακό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, το κρέας πρέπει να εμποτιστεί στη μαρινάδα όλη τη νύχτα.

2. Υπερβολικά αλμυρή σούπα

Εάν έχετε προσθέσει πάρα πολύ αλάτι στη σούπα σας, εδώ είναι μερικά μυστικά των σεφ που θα σας βοηθήσουν να σώσετε την κατάσταση:

Η ευκολότερη λύση είναι, φυσικά, να προσθέσετε περισσότερο νερό και να μαγειρέψετε τη σούπα σας για μερικά επιπλέον λεπτά. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι πολύ κατάλληλη, καθώς μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του πιάτου σας.

Εάν έχει απομεινάρια ανάλατου ζωμού, προσθέστε λίγο από αυτόν στην κατσαρόλα. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σούπα σας λιγότερο αλμυρή χωρίς να αλλάξει καθόλου η γεύση της .

Εάν το τέχνασμα με το ζωμό δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε μια μικρή σακούλα γεμάτη με ρύζι στην κατσαρόλα. Το ρύζι είναι ένα εξαιρετικό απορροφητικό και έχει τον τρόπο να απορροφά το επιπλέον αλάτι.

Μερικοί σεφ χρησιμοποιούν επίσης ραφιναρισμένη ζάχαρη για να διορθώσουν τη γεύση. Απλά τοποθετήστε έναν κύβο ζάχαρης σε ένα κουτάλι και βάλτε το στη σούπα. Περιμένετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέστε ένα ακόμη κουτάλι. Επαναλάβετε αρκετές φορές μέχρι σταθμιστεί το υπερβολικό αλάτι.

Τρόφιμα όπως πατάτες, νούντλς ή ζυμαρικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απορρόφηση αλατιού. Εάν το επιτρέπει η συνταγή, απλώς προσθέστε περισσότερα από αυτά τα συστατικά. Εάν κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν περιλαμβάνεται στη συνταγή, ρίξτε λίγες φλούδες από πατάτες και αφήστε τις να μαγειρευτούν για περίπου 10-15 λεπτά πριν τις βγάλετε. Οι πατάτες θα απορροφήσουν την περίσσεια αλατιού και δεν θα χαλάσουν τη γεύση του πιάτου.

3. Η έντονη γεύση του κρεμμυδιού

Η έντονη μυρωδιά ή η γεύση των άψητων κρεμμυδιών σας αφήνει συχνά να αισθάνεστε άβολα. Ωστόσο, το μαγείρεμα χωρίς κρεμμύδι μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία. Ευτυχώς, εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να γευτείτε τα ωμά κρεμμύδια. Απλά κόψτε ή ψιλοκόψτε τα ωμά κρεμμύδια όπως θέλετε και βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πικρή γεύση.

4. Υπερβολικά αλμυρό κρέας

Η ξινή κρέμα μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της υπερβολικής αλμυρότητας σε ένα πιάτο κρέατος. Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ με ξινή κρέμα και αφήστε το να κρυώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο ανάλατο λάδι ή σάλτσα αλευριού (αλεύρι, νερό και ξινή κρέμα) στο πιάτο σας. Μια ανάλατο γαρνιτούρα είναι ένας ακόμη τρόπος διάσωσης του φαγητού. Εάν έχετε υπερβάλει με το αλάτι στο βόειο κρέας, προσθέστε ψιλοκομμένο λάχανο, κολοκυθάκια ή κομμένες πατάτες. Αυτά τα συστατικά θα κάνουν το πιάτο σας ακόμα πιο τρυφερό και ζουμερό.

5. Υπερβολικά αλμυρά λαχανικά

Τα λαχανικά ραγκού θα γίνουν λιγότερο αλμυρά αν προσθέσετε μερικές ντομάτες σε αυτά. Απλά ψιλοκόψτε τις και μαγειρέψτε τις μαζί με το υπερβολικά αλατισμένο φαγητό. Για να αφαιρέσετε το υπερβολικό αλάτι από τα μαγειρεμένα λαχανικά, μπορείτε να ρίξετε ανάλατο βραστό νερό πάνω τους και να τα μαγειρέψετε για λίγα λεπτά. Τα πιάτα μανιταριών μπορούν επίσης να σωθούν χρησιμοποιώντας ανάλατες σάλτσες, γαρνιτούρες ή ξινή κρέμα.

6.Καμμένο κρέας ή άλλα καμένα τρόφιμα

Εάν, ενώ μαγειρεύετε το κρέας, καταλήγετε να έχει ένα καρβουνιασμένο κομμάτι πρωτεΐνης που είναι ουσιαστικά αμαγείρευτο στο εσωτερικό του, αφαιρέστε το καμένο στρώμα και στην συνέχεια να σιγοβράστε το υπόλοιπο κομμάτι με λάδι, νερό ή ζωμό. Για να αφαιρέσετε την καμένη μυρωδιά από το πιάτο σας, μεταφέρετέ το σε άλλο μπολ και καλύψτε το με ένα βρεγμένο πανί. Θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της δυσάρεστης οσμής. Ένας ακόμη τρόπος για να απαλλαγείτε από την καμένη γεύση και μυρωδιά είναι να προσθέσετε ζεστό γάλα στο πιάτο σας.

7. Κρύα πιάτα

Έχετε κάνει ποτέ μπουφέ στο σπίτι; Εάν ναι, πιθανότατα γνωρίζετε ότι το να διατηρήσετε ζεστά τα ζεστά και κρύα τα κρύα πιάτα έως ότου έρθει η ώρα σερβιρίσματος μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση.

Ευτυχώς, η λύση είναι αρκετά απλή. Απλά ζεστάνετε τα πιάτα στο φούρνο για 5 λεπτά πριν από την τοποθέτηση φαγητού σε αυτά. Ή ψύξτε τα πιάτα στο ψυγείο εάν σκοπεύετε να σερβίρετε κρύα τρόφιμα.

8. Ζωμός με πολύ λίπος

Εάν ο ζωμός έχει πολύ λίπος, βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει. Περιμένετε έως ότου το λίπος σκληρύνει στην κορυφή και στη συνέχεια αφαιρέστε το.

9. Τηγανίτες που κολλάνε στο τηγάνι

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι τηγανίτες κολλάνε στο τηγάνι. Εάν το κουρκούτι είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγο αλεύρι. Εάν το αλεύρι είναι χαμηλής ποιότητας, προσθέστε λίγο σιμιγδάλι. Είναι επίσης σημαντικό να προθερμάνετε το τηγάνι με λάδι πριν τοποθετήσετε το κουρκούτι σε αυτό.

10. Η κρέμα καραμελέ είναι πολύ λεπτή

Η κρέμα καραμελέ πρέπει να έχει πυκνότερη υφή από την κρέμα ή την σαντιγί. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ λεπτή. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα για να την κάνουμε όπως πρέπει. Πάρτε λίγο αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Εάν εξακολουθεί να μην πυκνώνει, προσθέστε λίγο περισσότερο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε την κρέμα για λίγα επιπλέον λεπτά ή απλά να την βάλετε στο ψυγείο.

11. Παγωμένα λαχανικά

Το να αφήσουμε τις παγωμένες πατάτες να ζεσταθούν σταδιακά για 5-7 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου (18-20 ° C) μπορεί να μειώσει τη γλυκιά τους γεύση. Ένα παγωμένο κρεμμύδι δεν θα χαλάσει εάν το αφήσετε να ξεπαγώνει στους 3-5 ° C .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.