ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Από που προήλθε το «παγκόσμιο S» που ζωγραφίζαμε στο σχολείο;

Η παλαιότερη χρήση του συμβόλου χρονολογείται από τη δεκαετία του 1890

Από που προήλθε το «παγκόσμιο S» που ζωγραφίζαμε στο σχολείο;

Πέντε ολόκληρα χρόνια αφιέρωσε από τη ζωή του ένας Youtuber για να ανακαλύψει την προέλευση του «παγκόσμιου S».

Ξέρετε, το «S» που φτιάχνεται από 14 γραμμές και ζωγραφίζατε στα τετράδια σας στο σχολείο. Πιθανότατα δεν έχετε ασχοληθεί πολύ με την προέλευση του συμβόλου αλλά δεν πειράζει.

Ένας Σουηδός YouTuber, ο David Wångstedt είπε να το ψάξει λίγο παραπάνω και χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ανακαλύψει την αλήθεια.

Σίγουρα ήταν μια κοπιαστική έρευνα με πολλά λανθασμένα στοιχεία και αδιέξοδα, αλλά ο Wångstedt κατάφερε να ανακαλύψει ότι το «παγκόσμιο S» έχει μια μεγάλη ιστορία.

Ο Wångstedt εξήγησε ότι η έρευνά του τον οδήγησε σε πολλές διαδικτυακές συζητήσεις προτού μάθει ότι το σύμβολο είχε συνδεθεί με την αμερικανική μάρκα ρούχων, Stussy – μια εταιρεία που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι πιστεύουν ότι το σύμβολο “S” έχει τις ρίζες του στο λογότυπο της Stussy, ο Wångstedt δεν μπόρεσε να βρει καμία «απόδειξη» για κάτι τέτοιο, και η ίδια η εταιρεία λέει ότι το σύμβολο προϋπήρχε.

Μια άλλη εκδοχή είναι ότι το σύμβολο προέρχεται από το λογότυπο της Suzuki, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια απλοποιημένη εκδοχή που αναπτύχθηκε με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, ούτε αυτό έπεισε τον Youtuber οπότε το έψαξε λίγο παραπάνω.

Αφού αναζήτησε πολλές φωτογραφίες, ο Wångstedt βρήκε εικόνες του Jon Naar, ενός φωτογράφου που ειδικεύεται στα γκράφιτι, από τη δεκαετία του 1970, οι οποίες δείχνουν το «παγκόσμιο S» ζωγραφισμένο σε κτίρια σε διάφορες τοποθεσίες.

Μάλιστα, η παλαιότερη χρήση του συμβόλου χρονολογείται από τη δεκαετία του 1890.

Αυτή ήταν μια εικόνα από το βιβλίο Mechanical Graphics του Frederick Newton Willson, η οποία φαινόταν να δείχνει μια πρώιμη έκδοση του «καθολικού S».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Willson δίδασκε γεωμετρία στο Πανεπιστήμιο Princeton του New Jersey, και ο Wångstedt υπέθεσε ότι «μπορεί να είχε διδάξει στους μαθητές του αυτό το ωραίο κόλπο για να τους βοηθήσει να σχεδιάσουν ένα συμμετρικό S».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.