Αυτά είναι ορισμένα οφέλη του να είσαι μερικές φορές «αγενής»

Τι επισημαίνουν οι ειδικοί

Αυτά είναι ορισμένα οφέλη του να είσαι μερικές φορές «αγενής»

Μία νέα έρευνα ήρθαν να αναλύσουν οι ψυχολόγοι για να υπενθυμίσουν την αξία των ορίων στις διαπροσωπικές σχέσεις και την αξία του «όχι».

Πολλοί θα σπεύσετε να σκεφτείτε πως η άρνηση απέναντι στον συνομιλητή μας ισούται με αγένεια και μία γενικότερη απόμακρη συμπεριφορά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως με σεβασμό και ευγένεια έχουμε το δικαίωμα να επικοινωνήσουμε όσα μας ενοχλούν. Υπάρχουν συγκεκριμένα 4 «αγενείς» συμπεριφορές που καταλήγουν να είναι υπέρ της ψυχολογίας του εαυτού μας.

-Αρνηθείτε ευγενικά τις προσκλήσεις. Αφουγκραστείτε την ανάγκη της ψυχής και του οργανισμού σας και πείτε «όχι» στο κάλεσμα μίας εξόδου εάν δεν έχετε τον χρόνο, το ενδιαφέρον ή την ενέργεια για αυτήν.

-Μπορεί να αποτελεί ένα πολύ «λεπτό» θέμα, ωστόσο έχετε κάθε δικαίωμα να ενημερώσετε την παρέα σας για το όριο του budget σας και εάν κάτι βρίσκεται εκτός αυτού, να εξηγήσετε ευγενικά την άρνησή σας για την προκείμενη έξοδο. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαρείτε την παρέα των ανθρώπων σας με ελάχιστο χρηματικό budget έως και μηδενικό.

-Σεβαστείτε τον ελεύθερο χρόνο σας και απαιτείστε το ίδιο και από τους γύρω σας. Μία 24ωρη διαθεσιμότητα δεν σημαίνει πως υπάρχει πάντοτε η διάθεση και η θέληση να απαντάτε σε μηνύματα και κλήσεις φίλων ή συναδέρφων.

-Αντιμετωπίστε ειλικρινώς τα συναισθήματά σας και σε συνέχεια επικοινωνείστε τα με τους γύρω σας. Είναι προτιμότερο να αρνηθείτε ευγενικά μία πρόσκληση, παρά να δώσετε το παρών με άσχημη διάθεση και να καταλήξετε συναισθηματικά φορτισμένοι.

Οι παραπάνω συμπεριφορές απέχουν φυσικά πολύ από τον όρο της «αγένειας», έστω και εάν ο συνομιλητής μας τις εκλάβει ως τέτοιες, καθώς δεν προσβάλλετε κανέναν, αντιθέτως είστε απόλυτα ειλικρινείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην ξεχνάτε άλλωστε  πως σημασία δεν έχει το τι λες, αλλά πώς το λες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.