ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Αυτές είναι οι μυρωδιές που οι άνθρωποι συνδέουν με την παιδική τους ηλικία και το σπίτι τους σύμφωνα με έρευνα

Τα σπίτια έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τις διαθέσεις και τα συναισθήματα

Αυτές είναι οι μυρωδιές που οι άνθρωποι συνδέουν με την παιδική τους ηλικία και το σπίτι τους σύμφωνα με έρευνα

Το 66% των ανθρώπων δήλωσαν ότι μπορούν να αναγνωρίσουν το μοναδικό άρωμα του σπιτιού τους, σύμφωνα με έρευνα σε 2.000 Αμερικανούς.

Για πολλούς, αυτό το άρωμα φέρνει αισθήματα άνεσης – ένα συναίσθημα που συμμερίζεται το 77% των ερωτηθέντων.

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Το 38% των ερωτηθέντων είχε επίσης ένα «οικείο» συναίσθημα. Αυτά τα γνωστά αρώματα δεν περιλάμβαναν μόνο «παραδοσιακά» αρώματα όπως λουλούδια, αλλά και το γνώριμο άρωμα ενός φρεσκοκαθαρισμένου σπιτιού.

Όσον αφορά τα αγαπημένα αρώματα που απολαμβάνουν οι άνθρωποι στο σπίτι, τα λουλουδάτα (17%) και τα καθαρά ή απολυμαντικά (π.χ. χλωρίνη) (14%) βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενα από τα εσπεριδοειδή (13%), τα αρτοσκευάσματα (11%) και το ξύλο/ φυσικά αρώματα (13%).

Επιπλέον, έξι στους 10 Αμερικανούς, ακόμη και ως ενήλικες, είναι σε θέση να περιγράψουν το άρωμα του παιδικού τους σπιτιού, με το ξύλο/φυσικά αρώματα όπως ο κέδρος, το πεύκο και το φρέσκο γρασίδι να είναι τα πιο δημοφιλή (50%), ακολουθούμενα από καθαρά αρώματα (48%).

Η έρευνα, που διεξήχθη από το OnePoll για λογαριασμό του AlEn USA, διαπίστωσε ότι τα σπίτια έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τις διαθέσεις και τα συναισθήματα κυρίως στο Gen Z (78%) ακολουθούμενο από τους millennials (67%) και το Gen X (56%). Τα κορυφαία συναισθήματα που σχετίζονται με το σπίτι μεταξύ όλων των γενεών ήταν η χαλάρωση (38%), η ευτυχία (36%) και η συγκέντρωση (32%).

Το να φύγει από το σπίτι μπορεί να είναι δύσκολο για οποιονδήποτε, και ο μέσος Αμερικανός αρχίζει να νοσταλγεί το σπίτι του μετά από σχεδόν πέντε ημέρες μακριά.

  • Κορυφαίες μυρωδιές που απολαμβάνουν περισσότερο οι άνθρωποι στο σπίτι
  • Αρώματα λουλουδιών (π.χ. λουλούδια, ποτ πουρί) – 17%
  • Αρώματα εσπεριδοειδών (π.χ. λεμόνι, πορτοκάλι) – 13%
  • Καθαρισμός/Απολύμανση (π.χ. χλωρίνη) – 14%
  • Αρτοσκευάσματα (φρέσκο ψωμί, μπισκότα) – 11%
  • Ξύλο/φυσικά αρώματα (π.χ. κέδρος, πεύκο, φρέσκο γρασίδι) – 13%

Είναι η άνετη και άνετη αίσθηση που τους λείπει περισσότερο (54%), ακολουθούμενη από προσωπικά αντικείμενα (53%). Οι άνθρωποι κληρονομούν μυρωδιές, αντικείμενα και ζωτικής σημασίας δεξιότητες και πόρους από τις προηγούμενες γενιές που θέλουν να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Γι’ αυτό οι δουλειές του σπιτιού, όπως η καθαριότητα, μπορούν να προκαλέσουν μια αίσθηση νοσταλγίας σε όσους έμαθαν από τους αγαπημένους τους. Αυτές οι δεξιότητες περιλαμβάνουν πώς να πλένετε ρούχα (54%), να μαγειρεύετε ένα συγκεκριμένο γεύμα (49%), να καθαρίζετε με συγκεκριμένο τρόπο (48%) και τα λοιπά.

Το πώς μυρίζει αυτό το σπίτι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα συναισθήματα και τον τρόπο ζωής μας και πολλοί από εμάς νιώθουμε νοσταλγία για αυτές τις μυρωδιές όταν λείπουμε. Αν διατηρείτε το σπίτι καθαρό και φρέσκο – η διάθεσή σας θα αλλάξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να τονώσουν το άρωμα του σπιτιού τους, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι άνοιγαν παράθυρα για καθαρό αέρα (47%), καθάριζαν τακτικά για να απομακρύνουν τις οσμές (45%) και έκαιγαν αρωματικά κεριά (43%).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.