ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το ψηλότερο σιντριβάνι στον κόσμο – Φτάνει τα 350 μέτρα και κατέχει ρεκόρ Γκίνες (φωτο)

Δείτε που βρίσκεται

Αυτό είναι το ψηλότερο σιντριβάνι στον κόσμο – Φτάνει τα 350 μέτρα και κατέχει ρεκόρ Γκίνες (φωτο)

Αν αναρωτιέστε που το ψηλότερο σιντριβάνι στον κόσμο και έχει καταγραφεί στον Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η απάντηση βρίσκεται στην Τζέντα.

Το σιντριβάνι ονομάζεται King Fahd’s Fountain ή  Jeddah΄s Fountain και βρίσκεται στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Έχει ύψος 350 μέτρα και είναι καταγεγραμμένο στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το ψηλότερο σιντριβάνι στον κόσμο.

Το δώρισε ο βασιλιάς Fahd bin Abdul Aziz στην πόλη το 1980 και ο πίδακας εκτοξεύει θαλασσινό νερό με μεγάλη ταχύτητα δημιουργώντας ένα εξαιρετικό θέαμα πρωί και βράδυ.

Το σιντριβάνι δεσπόζει στον ορίζοντα της πόλης και είναι ορατό από κάθε σημείο, ενώ σε μερικές περιπτώσεις το νερό πηγαίνει τόσο ψηλά που ξεπερνά σε ύψος ακόμα και τον Πύργο του Άιφελ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.