ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτοί είναι οι μόνοι άνθρωποι που μπορούσαν να επισκεφθούν τη Βασίλισσα Ελισάβετ χωρίς ειδοποίηση

Ποιοι είχαν αυτό το προνόμιο;

Αυτοί είναι οι μόνοι άνθρωποι που μπορούσαν να επισκεφθούν τη Βασίλισσα Ελισάβετ χωρίς ειδοποίηση

Η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου σκορπίζοντας θλίψη και πόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι μέχρι και σήμερα ίσως η πιο δημοφιλής βασιλική οικογένεια στον κόσμο και έχουν συνηθίσει να ζουν κάτω από τον έντονο έλεγχο του κοινού.

Το προνόμιο της επίσκεψης της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ χωρίς πρόσκληση, όταν ήταν εν ζωή, περιοριζόταν μόνο στα μέλη της βασιλικής οικογένειας που ζούσαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ωστόσο, υπήρχαν και υπάρχουν πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται ανά πάσα στιγμή ακόμη και με τον οικογενειακό κύκλο της βασίλισσας, και τώρα του βασιλιά Καρόλου.

Για παράδειγμα, υπάρχει ένας κανόνας να μην πηγαίνεις για ύπνο πριν από τη Βασίλισσα/Βασιλιά.

Αυτός ήταν ένας κανόνας που είχε πολλά προβλήματα να τηρήσει η αείμνηστη πριγκίπισσα Diana, σύμφωνα με τον Sir William Heseltine.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μόνη άλλη ομάδα ανθρώπων που επιτρέπεται να δει τη βασίλισσα/βασιλιά χωρίς επίσημη πρόσκληση είναι αυτοί που έχουν συνηθισμένες συναντήσεις με τη βασίλισσα. Για παράδειγμα, ο/η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος έχει ούτως ή άλλως εβδομαδιαίες συναντήσεις μαζί της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.