Αυτοί είναι τέσσερις εύκολοι τρόποι για να ανακυκλώσεις το χαρτί στο σπίτι

Ως καθαριστικό και άλλα τρία

Αυτοί είναι τέσσερις εύκολοι τρόποι για να ανακυκλώσεις το χαρτί στο σπίτι

Διάβασε παρακάτω πως μπορείς με εύκολους και απλούς τρόπους να ανακυκλώσεις το χαρτί στο σπίτι.

Τα τελευταία χρόνια συναντάμε ολοένα και πιο συχνά τον όρο ανακύκλωση μιας και ο κόσμος είναι αρκετά πιο ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Είναι ουσιαστικά η μέθοδος μετατροπής των απορριμμάτων σε νέα επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα.

Υλικά όπως το πλαστικό, το αλουμίνιο, το χαρτί, ο χάλυβας και το γυαλί μπορούν να ανακυκλωθούν σε νέα αντικείμενα με ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικούς τρόπους. Η ανακύκλωση είναι με διαφορά ο πιο απλός τρόπος για να εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια όλο τον χρόνο.

Αν μένεις στην πρωτεύουσα σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως οι περιοχές έχουν διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με τη διαλογή, τον καθαρισμό και τη συσκευασία των ανακυκλώσιμων υλικών. Το χαρτί, τα μεταλλικά κουτιά τροφίμων, το γυαλί, τα πλαστικά και το αλουμίνιο είναι συνήθως τα πιο κατάλληλα υλικά για ανακύκλωση.

1) Χρησιμοποίησέ το ως λίπασμα

Εάν δεν έχεις συσκευή κομποστοποίησης, κόψε το χαρτί σε μικρά κομμάτια και τοποθέτησέ το γύρω από τα φυτά σου.

2) Καθάρισε τα παράθυρα

Για λαμπερά παράθυρα οι εφημερίδες είναι καλύτερες από οποιοδήποτε πανί με μικροΐνες. Καθάρισε τα τζάμια με εφημερίδες και ετοιμάσου να τα δεις να λάμπουν.

3) Χρησιμοποίησέ το ως αμπαλάζ

Τα παλιά σου κόμικ μπορούν να γίνουν το ωραιότερο και πιο πρωτότυπο περιτύλιγμα δώρου. Mια ακόμη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις χάρτινες συσκευασίες και παλιές εφημερίδες για να συσκευάσεις διάφορα αντικείμενα κατά την μετακόμιση του σπιτιού σου.

4) Χρησιμοποίησέ το ως επένδυση ραφιών

Τοποθέτησε παλιά, καθαρά φύλλα εφημερίδας μέσα σε συρτάρια μαχαιροπήρουνων, στο κάτω μέρος των συρταριών με φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο ή ακόμα και στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σου για να απορροφήσει τις οσμές και την υγρασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα καθαρά, στεγνά χαρτοκιβώτια αυγών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εύχρηστες συρταριέρες, ιδανικές για τη συσχέτιση μικροσκοπικών αντικειμένων όπως κοσμήματα, κουμπιά με αντίχειρες ή κουμπιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.