Ελπίζουμε αυτή την φορά να είμαστε με την «σωστή πλευρά της ιστορίας». Δύο φορές σε «λάθος πλευρά» σημαίνει ότι «καίγεσαι»...

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να παγώσεις τη μπύρα σου χωρίς να τη βάλεις στην κατάψυξη

Σε μόλις μισή ώρα η θερμοκρασία της μπύρας έπεσε από τους 20,5 βαθμούς σε 1,5!

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να παγώσεις τη μπύρα σου χωρίς να τη βάλεις στην κατάψυξη

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να παγώσεις μια μπύρα, αν έχεις ξεχάσει να την βάλεις στο ψυγείο.  

Η συγκεκριμένη μελέτη χρησιμοποίησε 8 τρόπους που μπορεί κάποιος να απολαύσει μια παγωμένη μπύρα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Σε μόλις μισή ώρα η θερμοκρασία της μπύρας έπεσε από τους 20,5 βαθμούς σε 1,5.

Το κόλπο με τον κουβά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πιο γρήγορος τρόπο να παγώσει μια μπύρα είναι να μπει σε έναν κουβά, με κρύο νερό, πάγο αλλά και αλάτι. Το αλμυρό νερό έχει χαμηλότερο σημείο πήξης από το κανονικό νερό.

Και ενώ η θερμοκρασία ενός κουβά με πάγο και νερό μπορεί να κυμαίνεται ελαφρώς πάνω από τους 0°C, η προσθήκη αλατιού σημαίνει ότι η θερμοκρασία του παγωμένου διαλύματος μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μικρότερη από το μηδέν. Αυτές οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν θα παγώσουν την μπύρα πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η θερμοκρασία της μπύρας μειώθηκε κατά 18,9°C σε μισή ώρα, αφήνοντας την μπύρα στους παγωμένους 1,6°C. Μετά από μία ώρα, οι ερευνητές κατάφεραν να μειώσουν τη θερμοκρασία της μπύρας σε λίγο λιγότερο από 0°C.

Άλλα κόλπα για παγωμένη μπύρα

Ο δεύτερος πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρυώσει μια μπύρα είναι η ίδια μέθοδος, αλλά χωρίς το αλάτι. Διαπιστώθηκε ότι ο πάγος και το κρύο νερό – ιδανικά τοποθετημένα σε ένα μεγάλο φορητό ψυγείο – κατέβασαν τη θερμοκρασία της μπύρας από 20°C σε 3,9°C σε μισή ώρα.

Οι ειδικοί δοκίμασαν επίσης, το δημοφιλές διαδικτυακό «κόλπο», δηλαδή να καλύψουν το μπουκάλι με βρεγμένο χαρτί υγείας και να το βάλουν στην κατάψυξη.

Αυτή η μέθοδος όντως έριξε τη θερμοκρασία μιας μπύρας στους 8,9°C σε 30 λεπτά, αλλά δεν λειτούργησε τόσο καλά όσο αν την έβαζαν στην κατάψυξη χωρίς το βρεγμένο χαρτί.

Ακόμα λιγότερο αποτελεσματικό είναι να τοποθετηθεί το μπουκάλι της μπύρας σε ένα μπολ με κρύο νερό, να σκεπαστεί με μια βρεγμένη πετσέτα και να μείνει σε δροσερό μέρος.

Μια από τις δύο χειρότερες μεθόδους ήταν να μείνει η μπύρα κάτω από κρύα βρύση για τρία λεπτά. Μείωσε τη θερμοκρασία της μπύρας μόλις κατά 2,5°C – από 20,5°C σε 18°C ​​– με αποτέλεσμα το ρόφημα να είναι χλιαρό, συνυπολογίζοντας και την σπατάλη νερού.

«Χωρίς αμφιβολία, το κρύο νερό με πάγο και αλάτι είναι ο πιο αποτελεσματικός και γρηγορότερος τρόπος για να κρυώσετε μια μπύρα», καταλήγουν οι ειδικοί που έκαναν την έρευνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.