ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να καθαρίσετε στο σπίτι πριν φύγετε διακοπές

Ώστε επιστρέφοντας να τα βρείτε όλα όπως τα αφήσατε και να μην κάνουν πάρτι διάφορα έντομα!

Δείτε ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να καθαρίσετε στο σπίτι πριν φύγετε διακοπές

Ετοιμάζεστε να φύγετε διακοπές, έχετε «κλείσει» τις βαλίτσες, τα εισιτήρια, έχετε φορτώσει το αυτοκίνητο, κάνετε το τελευταίο τσεκάρισμα και τα πάντα είναι εντάξει. Τι γίνεται, όμως, με το σπίτι;

Θα το αφήσετε όπως είναι και θα τρέξετε να φύγετε; Όχι… Δεν είναι αυτή η κίνηση που αρμόζει να κάνετε, αλλά η καθαριότητά του.

Καλό είναι, λοιπόν, να φροντίσετε να καθαρίσετε τα βασικότερα σημεία, έτσι ώστε επιστρέφοντας να τα βρείτε όλα όπως τα αφήσατε και να μην κάνουν πάρτι διάφορα έντομα!

Τα σημεία, που πρέπει να καθαρίσεις, πριν κλείσεις το σπίτι σου

Καθαρίστε το ψυγείο

Ίσως το κυριότερο: Καθαρίστε το ψυγείο σας από τυχόν χαλασμένα προϊόντα ή από προϊόντα που πρόκειται να λήξουν το διάστημα που θα λείπετε.

Θα είναι πολύ δυσάρεστο επιστρέφοντας να βρείτε τα χαλασμένα τρόφιμα στο ψυγείο σας. Η μυρωδιά θα είναι ανυπόφορη και ίσως σας κάνει να μετανιώσετε που γυρίσατε πίσω!

Καθαρισμός σπιτιού

Βάλτε καθαρά σεντόνια, κάντε ένα καλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα και πετάξτε και τα σκουπίδια φεύγοντας! Μόλις επιστρέψετε θα βρείτε το σπίτι σας έτοιμο για ξεκούραση από την ταλαιπωρία του ταξιδιού.

Απομακρύνετε τα τρόφιμα από τις επιφάνειες

Είναι εξίσου σημαντικό το να πετάξετε ή να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα που θα αφήσετε πίσω. Δεν θέλετε να γεμίσει η κουζίνα σας έντομα όσο εσείς θα απουσιάζετε λόγω ενός χαλασμένου φρούτου – ή της σακούλας με τα σκουπίδια που μες στη βιασύνη σας ξεχάσατε να ρίξετε στον κάδο απορριμμάτων της γειτονιάς σας.

Καθαρισμός φούρνου και φούρνου μικροκυμάτων

Ο φούρνος και ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελούν το καλύτερο κρησφύγετο για ενοχλητικά έντομα, όπως οι κατσαρίδες. Για το λόγο αυτό προγραμματίστε έναν καθαρισμό τους λίγες μέρες πριν αναχωρήσετε!

Απορροφητήρας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο απορροφητήρας συσσωρεύει πολύ βρωμιά και γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Σίγουρα δεν θέλετε να αρχίσουν να πέφτουν βρωμιές και μικρόβια μέσα στα φαγητά σας, μάθετε να τον καθαρίζετε σε εβδομαδιαία βάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.