ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

6+1 συνήθειες που θα κρατήσουν το σπίτι σας τακτοποιημένο όλο το χρόνο

Δοκιμάστε μία ή δύο και θα εκπλαγείτε πόσο πιο τακτοποιημένο θα γίνει το σπίτι σας

6+1 συνήθειες που θα κρατήσουν το σπίτι σας τακτοποιημένο όλο το χρόνο

Αν προσπαθείτε κι εσείς να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο όλο τον χρόνο, αλλά δεν τα καταφέρνετε τότε θα πρέπει να μάθετε ότι το μυστικό είναι να αναπτύξετε συνήθειες που δεν ευνοούν την ακαταστασία.

Δείτε τις επτά συνήθειες που θα κρατήσουν το σπίτι σας τακτοποιημένο όλο το χρόνο και αν ακόμα δεν μπορείτε να τις ακολουθήσετε, δοκιμάστε μία ή δύο και θα εκπλαγείτε πόσο πιο τακτοποιημένο θα γίνει το σπίτι σας.

1. Αφιερώστε 10 λεπτά την ημέρα στην τακτοποίηση

Η καθημερινότητα μπορεί να είναι πολυάσχολη, αλλά όλοι έχουμε δέκα λεπτά την ημέρα για να τακτοποιήσουμε τα πράγματα στο σπίτι και να τα βάλουμε στη θέση τους.

2. Οργανώστε στην ντουλάπα σας ανάλογα με την εποχή

Δεσμευτείτε να οργανώνετε την ντουλάπα σας κάθε τρίμηνο. Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από πράγματα που δεν σας ταιριάζουν πλέον, έχουν φθαρεί ή απλά δεν θα φορέσετε ποτέ ξανά. Αυτό μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει χρήματα, γιατί θα δείτε τι έχετε και δεν θα καταλήξετε να αγοράσετε ακόμη ένα λευκό πουκάμισο.

3. Τακτοποιήστε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά

«Χαλαρώνετε στον καναπέ; Έχετε σε ένα καλαθάκι τα πράγματα που χρειάζεστε, π.χ. τη λίμα ή την κρέμα, τον φορτιστή ή ένα αγαπημένο σνακ», λέει η Amy Cha, επαγγελματίας διοργανώτρια και ιδρύτρια της Everyday Organized. Όταν τα απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να έχετε κοντά σας κάθε μέρα, βρίσκονται όλα σε ένα σημείο, δεν θα χαθούν ποτέ και θα εξοικονομήσετε χρόνο στην αναζήτηση.

4. Διαχειριστείτε τα χαρτιά

Έχετε σωρούς από διαφημιστικά, οδηγίες χρήσης κ.λπ. παντού; Μισείτε να κοιτάτε αυτές τις στοίβες χαρτιού; Αφιερώσετε χρόνο για να διαβάσετε όσα πρέπει και ταξινομήστε ανάλογα με το περιεχόμενο. Όχι άλλες στοίβες στο σπίτι.

5. Οργανώστε τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

Έχετε τόσες πολλές επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες που θα μπορούσατε να ανοίξετε κατάστημα; Ξεκινήστε περιορίζοντας το απόθεμά σας σε δέκα. Μεταφέρετε επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες στο αυτοκίνητο ή την αποθήκη για να τις έχετε διαθέσιμες. Πέντε τσάντες είναι ένας καλός αριθμός για το αυτοκίνητο, όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ.

6. Περιορίστε την εποχική διακόσμηση

Έχετε κουτιά με διακόσμηση από διάφορες γιορτές; Αυτό μπορεί να δημιουργήσει στην ντουλάπα ή την αποθήκη ένα χάος. Ταξινομήστε ανά εποχή και όχι ανά αργία, διατηρώντας τα κουτιά της τρέχουσας σεζόν προσβάσιμα για να εξοικονομήσετε χρόνο.

7. Αρνηθείτε πράγματα που δεν θέλετε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι έχουμε πράγματα που δεν θέλουμε μερικές φορές. Είτε είναι από εκείνον τον φίλο που φέρνει μια στοίβα βιβλία, είτε πρόκειται για δωρεάν επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, ή δώρα με κάποιες αγορές. Αν δεν τα θέλετε, χαρίστε τα, είναι απλό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.