Δείτε ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να πλένετε τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσετε!

Εάν είστε από τους ανθρώπους που φορούν τα καινούρια ρούχα άπλυτα τότε θα πρέπει να το ξανά σκεφτείτε

Δείτε ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να πλένετε τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσετε!

Ο Δρ Donald Belsito είναι καθηγητής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και ειδικεύεται στη δερματίτιδα εξ επαφής. «Έχω δει περιπτώσεις ψείρας που ενδεχομένως να μεταδόθηκαν από τα καινούρια ρούχα καταστήματος!», είπε ο Belsito στη The Wall Street Journal .

«Και υπάρχουν ορισμένες λοιμώδεις ασθένειες που μπορεί να μεταφερθούν μέσα από τα ρούχα!». Έτσι, αυτό σημαίνει, ότι η μπλούζα που μόλις αγοράσατε θα μπορούσε επίσης να σας μεταφέρει κάποιο μικρόβιο που θα σας γεμίσει εξανθήματα.

Ακόμα και αν μια ετικέτα προσδιορίζει το που φτιάχτηκε το ρούχα που έχετε στα χέρια σας, δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να σας πει με σιγουριά πόσα χέρια άγγιξαν το συγκεκριμένο ρούχο. Εκτός από τα μικρόβια όμως και τις ψείρες, που μεταφέρονται πολύ εύκολα από ένα βαμβακερό ρούχο, υπάρχουν και τα χημικά! Πολλά ρούχα έχουν υποστεί χημική επεξεργασία για να χρωματιστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας; Απλά να πλένετε αν όχι δύο τουλάχιστον μία φορά τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσετε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.