ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δείτε πως θα καθαρίσετε την ηλεκτρική σας κουβέρτα

Προσφέρουν ζεστασιά και βοηθούν σε έναν πιο χαλαρωτικό και ξεκούραστο ύπνο

Δείτε πως θα καθαρίσετε την ηλεκτρική σας κουβέρτα

Όσοι έχουν ηλεκτρικές κουβέρτες, δύσκολα μπορούν να φανταστούν τον χειμώνα χωρίς αυτές. Πράγματι, οι ηλεκτρικές κουβέρτες είναι αρκετά αποτελεσματικές ως προς την ζεστασιά που προσφέρουν και παράλληλα βοηθούν σε έναν πιο χαλαρωτικό και ξεκούραστο ύπνο.

Το φθινόπωρο έρχεται η ώρα να τις ξεθάψετε από την ντουλάπα. Δεδομένου ότι ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί τον προηγούμενο χειμώνα, καλό είναι να τις πλύνετε πριν τις χρησιμοποιήσετε ξανά όταν πιάσουν τα πρώτα κρύα. Τα καλά νέα είναι ότι οι ηλεκτρικές κουβέρτες πλένονται και μάλιστα εύκολα αρκεί να γνωρίζετε τον κατάλληλο τρόπο.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τις ηλεκτρικές κουβέρτες;

Μία ηλεκτρική κουβέρτα που μπαίνει στο πλυντήριο, μπορεί να πλυθεί έως και κάθε δύο εβδομάδες ή μία φορά τον μήνα κατά την περίοδο χρήσης.

Το πλύσιμο μπορεί να γίνει είτε στο πλυντήριο, είτε στο χέρι, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται προσοχή.

Πώς να πλύνετε τις ηλεκτρικές κουβέρτες

Για το πλύσιμο στο πλυντήριο

Αρχικά είναι σημαντικό να αφαιρέσετε από την κουβέρτα όσο το δυνατόν περισσότερα καλώδια. Προσθέστε την κουβέρτα στον κάδο του πλυντηρίου, προσθέστε το απορρυπαντικό και επιλέξτε ένα ήπιο πρόγραμμα χωρίς στύψιμο. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή.

Επίσης, καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση μαλακτικού και για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μουλιάστε για λίγη ώρα πριν την πλύση την κουβέρτα σε κρύο νερό.

Για το πλύσιμο στο χέρι

Μπορείτε φυσικά να πλύνετε τις ηλεκτρικές κουβέρτες και στο χέρι. Γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό, τόσο ώστε να μπορείτε να βυθίσετε όλη την κουβέρτα μέσα. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερα καλώδια όπως και παραπάνω και στη συνέχεια βάλτε την κουβέρτα στο νερό μαζί με ένα ήπιο απορρυπαντικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφήστε τη να μουλιάσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Έπειτα πιέστε την για να φύγει το πολύ νερό και αποφύγετε το στύψιμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.